Silifke İlçesi Çamlıca (Çaltı) ve Pelitpınarı Mahallelerinin İçmesuyu Hasreti Sona Eriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Çamlıca (Çaltı) ve Pelitpınarı Mahallelerinin uzun yıllardır süren içme suyu hasretini sona erdiriyor.

17 Haziran 2018 Pazar, 17:47
Silifke İlçesi Çamlıca (Çaltı) ve Pelitpınarı Mahallelerinin İçmesuyu Hasreti Sona Eriyor
-

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde içmesuyu yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Silifke İlçesi Pelitpınarı ve Çamlıca (Çaltı) Mahallelerinde uzun yıllardır süren içme suyu sorununu çözüme kavuşturuyor.
 
Silifke İlçesi Pelitpınarı Mahallesi Çoğlanı semtinde sondaj çalışmaları neticesinde debisi Q=12 lt/sn olan içme suyu bulunmuştur. MESKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında mevcut sondaj kuyusu dalgıç pompa montajı, yanına bir adet terfi binası, bir adet 50 metreküplük depo, bu depodan Pelitpınarı Mahallesi mevcut şebekesine bağlantı hattı, depo ile terfi merkezi arasına isale hattı, terfi merkezi yanına konacak tüp sondaj ve Çamlıca (Çaltı) mahallesine kadar terfi hattı, mevcut Çamlıca (Çaltı) Mahallesinin 300 metreküplük depo bakım ve onarımı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
 
Pelitpınarı Mahallesi Çoğ Alanı semtinde debisi Q=12 lt/sn olan sondaj kuyusundan alınan içme suyu terfi hattı ile birlikte Pelitpınarı Mahallesinde yapımı tamamlanan 50 metreküplük depoya bağlantı çalışmaları tamamlandı. Yine aynı depodan terfi yanına konulan tüp sondajlara yedekli olarak konulacak dalgıç pompalarla yaklaşık 12 kilometre muhtelif çaplarda HDPE boru ile terfi hattı döşenerek Çamlıca (Çaltı) Mahallesinin mevcut 300 metreküplük deposuna terfi edilmesi ile ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Dalgıç pompaların enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla enerji nakil hattı ve trafo tesisi yapımı ile ilgili çalışmalar da tamamlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında Gökbelen Mahallesinin eski su deposunun yanına yeni bir içme suyu deposu yapımı ise devam etmektedir. Pelitpınarı ve Çamlıca (Çaltı) Mahallelerinde devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallelerin içme suyu sorunu tamamen ortadan kaldırılacaktır.
 
Pelitpınar Mahallesi Muhtarı İsa Şahin yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır içmesuyu sorunumuz bulunmaktaydı. MESKİ’nin açmış olduğu sondaj kuyusundan elde edilen içmesuyu yapılan  şebeke bağlantısı ile mahallemize ulaştı. İçmesuyu sorunumuz kalmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ hizmetlerinden memnunuz. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a verdiği hizmetlerden dolayı mahallem adına  teşekkürleri iletiyorum. Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin, hizmetleri ile mahallelerimizin hizmet kalitesini yükseltti." diye konuştu.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Silifke Çamlıca (Çaltı) Mahallesi içmesuyunu mahalle içerisinde bulunan sondaj kuyularından karşılamaktadır. Yaz aylarında sondaj kuyularının veriminin azalmasından dolayı mahalleye yeterli su verilememekte ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin sondaj kuyusundan su verilmek zorunda kalınmaktadır. Silifke İlçesi Çamlıca (Çaltı) ve Pelitpınarı mahalleleri içme suyu sorunlarının çözümü için, Pelitpınarı Mahallesi Çoğalanı semtinde debisi Q=12 lt/sn olan sondaj kuyusundan elde edilen içme suyunun Mahallelerde bulunan mevcut içme suyu depolarına aktarılması ve içme suyu hattının devreye alınması ile birlikte Pelitpınarı ve Çamlıca (Çaltı) Mahallerinin içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacaktır.”denildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı