Sincan, Ramazan ayının getirdiği paylaşma ve dayanışma ruhunu en iyi şekilde sergiliyor. Sincan Belediyesi tarafından Lale Meydanı ve Yenikent'te oluşturulan iftar çadırlarında her gün binlerce insan bir araya gelerek oruçlarını açıyor, dualar eşliğinde manevi bir atmosfer yaşıyorlar.
Öğrenciler Unutulmadı
Ramazan ayı, Sincan'da yalnızca yetişkinlerin değil, aynı zamanda öğrencilerin de ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor. İlçedeki 12 millet kıraathanesinde ders çalışan öğrencilere, iftar saatinde yemek ikramları yapılıyor. Abdurrahim Karakoç, Yavuz Sultan Selim, Evliya Çelebi, Fatih ve Merkez Millet Kıraathaneleri, 24 saat boyunca öğrencilerin hizmetinde. Geç saatlere kadar çalışan gençler, bu ikramlarla hem moral buluyor hem de ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.
Sincan Belediyesi, Ramazan süresince ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti sunarak toplumsal dayanışmayı artırıyor. Her gün toplamda 594 aile ve 827 kişiye, iki öğün sıcak yemek ulaştırılıyor. Bu uygulama, ilçede yardıma muhtaç olanların yüzlerini güldürüyor.
