RSF Doğu Avrupa Direktörü Johann Bihr, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yargıya müdahalelerini sonlandırması ve gazetecileri tehdit etmekten vazgeçmesi çağrısında bulundu. Ayrıca İstanbul Başsavcılığı'na Cumhuriyet gazetesine yönelik terör soruşturmasını geri çekmesi gerektiğini vurguladı.
RSF'den Destek ve Uyarı
Bihr, Türkiye’nin Suriye politikasının halkı doğrudan ilgilendirdiğini ifade ederek, “Hükümetin Suriye’ye silah verip vermediği hususunda halkın bilgi alma hakkı vardır. Eğer hükümet şu an zor durumdaysa, Cumhuriyet’i yalnızca işini yaptığı için suçlayamaz.” dedi. RSF, Can Dündar'a tam destek verdiklerini de belirtti.
Geçmişteki Tehditler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl Adana ve Hatay’da durdurulan TIR'lara ait görüntüleri yayınlayan Can Dündar hakkında “Bunu özel haber olarak yapan kişi de bunun bedelini ağır ödeyecek; öyle bırakmam onu.” ifadelerini kullanmıştı. Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan videoda, TIR kasalarında ilaçların altına gizlenmiş havan, top ve tüfek mermileri görülmekteydi.
