Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, insansı robotların sanayi ve hizmet sektöründe kullanımının yanı sıra, bu robotların birçok alanda faydalı olabileceğini ifade etti. Yapay zekanın entegrasyonu ile geliştirilen bu robotların, ülkeye büyük yatırımlar getireceğini ve Sırbistan'ı Avrupa'da bu tür robotların üretildiği ilk ülke haline getirebileceğini vurguladı. Vucic, "Bu yıl içerisinde Sırbistan’a yapılan en büyük yatırımı başlatabiliriz," dedi.
Ayrıca, Vucic, insansı robotların çeşitli işlerde kullanılabileceğini, örneğin kahve yapma, ütü yapma ve çamaşır yıkama gibi günlük işlerde insanlara yardımcı olacağını belirtti. Bu robotların Sırbistan’da üretileceğini ve Avrupa’da ilk olma hedefi doğrultusunda ilerleyeceklerini ifade etti. Planın başarılı olması durumunda, 2030 yılına kadar 50 robot fabrikası açmayı hedeflediklerini açıkladı.
Vucic’in sunumunda en dikkat çekici anlardan biri, insansı robot Luka ile tokalaşması oldu. Luka, Vucic’e İngilizce olarak "Sırbistan’ın yenilikçilikte önemli bir köprü" olduğunu söyleyerek karşılamasını gerçekleştirdi. Bu tür teknolojilerin Sırbistan'ın geleceği için büyük bir potansiyel taşıdığı ve ülkenin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.