Şırnak İdil'de Yaşanan Olay Sonrası Jandarma Müdahale Etti

Şırnak'ın İdil ilçesinde HÜDA-PAR üyesi iki kişinin hayatını kaybettiği olayda, jandarma müdahalesiyle durumun daha da kötüleşmesi engellendi.

Şırnak İdil'de Yaşanan Olay Sonrası Jandarma Müdahale Etti
Şırnak'ın İdil ilçesinde HÜDA-PAR üyesi iki kişinin hayatını kaybettiği olayda, jandarma müdahalesiyle durumun daha da kötüleşmesi engellendi.
Google News'te Abone Ol

Şırnak'ın İdil ilçesinde meydana gelen kargaşada HÜDA-PAR üyesi olan Mehmet Şerif Şimşek (35) ve Abdulcelil Talayhan (37) hayatını kaybetti. Olayın ardından cenazeleri Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından köye getirildi ve cenaze törenine HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ile çok sayıda partili katıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, medyanın durumu çarpıttığını ve aslında bir çatışmanın olmadığını, kendilerine yönelik bir saldırı gerçekleştiğini öne sürdü.

Olayın detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Dünkü olayın, HDP heyetinin köyden ayrılmasının ardından başladığı ifade edildi. Bazı köylülerin HDP'ye karşı tepkilerini dile getirmesi üzerine çıkan tartışma, HDP'lilerin ayrılmasının ardından büyüdü. Bu sırada daha önce örgüt üyeliğinden cezaevinde yatan ve yeni tahliye olan bir kişinin evinden ateş açtığı belirtildi. Saldırıda ağır yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Silah seslerinin duyulmasının ardından köy yakınlarındaki jandarma karakolu olaya müdahale etti ve olayın daha da büyümemesi için gözaltı işlemleri gerçekleştirdi. Diyarbakır'da basın açıklaması yapan HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, herhangi bir partiye yönelik yapılan seçim çalışmalarının her yerde yapılabileceğini ifade ederek, köydeki durumun örgüt propagandası nedeniyle gerildiğini belirtti. Yılmaz, “Köylüler, bu duruma tepki göstererek HDP'lilerin köyden çıkmasını istiyor. Ardından bir tartışma çıkıyor ve bu durum vahşetle sonuçlanıyor.” dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin