Şırnak Merkez'de İl Protokolü ve Vatandaşlar Bayramlaşma Etkinliği Düzenlendi

Şırnak'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Vali Birol Ekici, bayramların kardeşliği pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı.

Şırnak Merkez'de İl Protokolü ve Vatandaşlar Bayramlaşma Etkinliği Düzenlendi
Şırnak'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Vali Birol Ekici, bayramların kardeşliği pekiştiren özel günler olduğunu vurguladı.

Şırnak'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma etkinliği, kentteki açık salonda gerçekleştirildi. Programa Vali Birol Ekici, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Dönel, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Ekici, bayramların kardeşliği, birlik ve beraberliği ön plana çıkaran özel günler olduğunu ifade etti. Müslüman coğrafyasında Ramazan ayının bile zorluklarla geçtiğine dikkat çeken Ekici, bayramların sevgi ve hoşgörünün artmasına vesile olması gerektiğini belirtti.

Devlet olarak ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca destek verdiklerini hatırlatan Vali Ekici, 12 bin muhtaç kişiye yemek sunduklarını belirtti. "Sizler toplumun önde gelen insanlarısınız. Eğer bu bayramda da bizim erişemediğimiz kişiler varsa, bunu biz göremeyebiliriz. Benim telefonum hepinizde var. Biz devlet olarak vatandaşlarımızı kucaklamaya hazırız. Bayramlarını kutlamak, evlerini güzelleştirmek hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise, bayramların dayanışma ve kaynaşma ayı olduğunu ifade ederek, belediye olarak bu sürece katkıda bulunduklarını aktardı. Ramazan ayı boyunca 20 bin kişiye iftar verdiklerini belirten Yarka, "Bu mübarek ayda 3 bin yetime ve ihtiyaç sahibine giyim yardımı, 10 bin aileye gıda kolisi ve 2 bin kart dağıttık. Ayrıca 10 çocuklu ailelere 56 bin lira nakit desteği sağladık. Bu tür yardımları yapmaya devam edeceğiz. Nice bayramlarda buluşmak dileğiyle, hepinizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Şırnak AK Parti Milletvekili Arslan Tatar da bayram dolayısıyla vatandaşları kutlayarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin