Şırnak Silopi'de 25 Bin Ton Yer Fıstığı Rekoltesi Bekleniyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu yıl 60 bin dekara ekilen yer fıstığından 25 bin ton rekolte bekleniyor. Başverimli beldesinde düzenlenen hasat şenliğine, yerel yöneticiler ve çiftçiler katıldı.

Şırnak Silopi'de 25 Bin Ton Yer Fıstığı Rekoltesi Bekleniyor

Silopi ilçesindeki hasat şenliğine Şırnak Valisi Birol Ekici, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Silopi Kaymakamı Çağlar Partal ve diğer yetkililer katıldı. Vali Ekici, Şırnak'ın tarım ve enerji üretiminde önemli bir konumda olduğunu belirterek, yer fıstığı üretiminde Türkiye'de 3. sırada olduklarını ifade etti. Ekici, sulama ve sera yatırımlarını artırarak üretim miktarını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, 82 bin dekarlık arazinin sulanması ve 30 bin dekarlık alanın seracılığa dönüştürülmesi planları olduğunu açıkladı.

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak'ın tarımda potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, "Artık Şırnak'ı üreten bir şehir haline getiriyoruz. Yeni tarım projeleriyle istihdam sağlayarak ekonomik kalkınmayı destekleyeceğiz." dedi. Şırnak İl Tarım Müdürü Oktay Sezgin, bu yıl 60 bin dekara yakın alanda yer fıstığı ekimi yapıldığını ifade ederek, 25 bin tonluk rekolte beklentisini açıkladı.

Konuşmaların ardından, plaket takdimi yapıldı ve Şırnak İl Müftüsü Orhan Örnek tarafından dua okundu. Programın sonunda Vali Ekici ve Milletvekili Tatar, traktöre binerek ilk yer fıstığı hasadını gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlik, üreticilerin yoğun ilgisiyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin