Sivas Koyulhisar'da Kaybolan 17 Yaşındaki Kızın Annesi Arama Çalışmalarının Yeniden Başlatılmasını İstedi

Sivas Koyulhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından kaybolan 17 yaşındaki Esmanur Hacıosmanoğlu’nun annesi İlknur Hacıosmanoğlu, arama çalışmalarının yeniden başlamasını talep etti. Acılı anne, "Tek isteğim kızımın bir mezarı olsun" diyerek duygularını ifade etti.

Sivas Koyulhisar'da Kaybolan 17 Yaşındaki Kızın Annesi Arama Çalışmalarının Yeniden Başlatılmasını İstedi
Sivas Koyulhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından kaybolan 17 yaşındaki Esmanur Hacıosmanoğlu’nun annesi İlknur Hacıosmanoğlu, arama çalışmalarının yeniden başlamasını talep etti. Acılı anne, "Tek isteğim kızımın bir mezarı olsun" diyerek duygularını ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, kaza, Sivas’ın Koyulhisar ilçesindeki Kalebaşı Tüneli çıkışında meydana geldi. U.Y. (20) yönetimindeki 28 DR 0** plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada, araçta bulunan 17 yaşındaki Esmanur Hacıosmanoğlu'nun, yaşanan olayın şokuyla Kelkit Çayı’na atladığı ve akıntıya kapıldığı bilgisi edindi. Olayın ardından, bölgeye ulaşan arama ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlatmıştı. Ancak, yaklaşık 55 gün geçmesine rağmen Esmanur Hacıosmanoğlu'na ulaşılamadığı öğrenildi. Arama faaliyetlerinin durdurulmasının ardından, suların çekilmesiyle yeniden başlaması bekleniyordu. Kayıp kızın annesi İlknur Hacıosmanoğlu, devlet yetkililerinden arama çalışmalarının tekrar başlatılmasını istedi. Kızının yaşanan kazanın ardından anlık bir şok geçirdiğini belirten anne, "Kızımın nereye gittiğini bilmiyorum. Benim bu kazada iki canım yandı. Kızımı bulsalar, en azından bir mezarı olsun istiyorum" dedi.

Kızım Şoka Girdi

Kazada, İlknur Hacıosmanoğlu, 16 Mayıs 2026 tarihinde hayatlarının kabusa döndüğünü ifade ederek, "Kızımın olduğu araç takla atarak durdu. Araçta şoför Uğur Yüce, kızım Esmanur Hacıosmanoğlu ve yeğenim Yağmur Hira Yazıcı bulunuyordu. Yeğenim kazada hayatını kaybetti. Kızım ise araçtan sağ çıkmayı başardı ama şok geçirdi. Kazada yaralanan şoför de kolunu kırmış durumda kaza sonrasında kurtuldu. Kızım, yeğeninin öldüğünü görünce şoka girdi ve ırmağa atlayacağını söyledi" şeklinde konuştu.

Çocuğumun Artık Bir Mezarı Olsun

İlknur Hacıosmanoğlu, başını yastığa koyamadığını dile getirerek, "Kızım 55 gündür kayıp. Bu kazadan sonra iki canım birden gitti. Arama çalışmaları ırmaktaki sular çekilince tekrar başlayacaktı ama henüz başlamadı. Kızımı sağlık çalışanları neden o üç şahsın eline bıraktı, sadece ailemize teslim edilmeliydi. Kızım nerede, hâlâ haber alamıyorum. Devlet yetkililerinden rica ediyorum, kızımı bulsunlar. Çocuğumun artık bir mezarı olsun, ben başımı yastığa koyamıyorum. Soframdan bir tabak eksildi. Bunun hesabını kim verecek?" şeklinde içini döktü.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin