Sivas'ta son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle hayvanların bulunduğu ahırlarda yaşanan sorunlar, çiftçilerin endişelerini artırdı. Mehmet Şahin, 3 metreyi bulan kar kalınlığının hayvanlarının bulunduğu ahırın kapısını bulmasına engel olduğunu ifade etti. Bu durum, hayvanların bakımını zorlaştırarak, çiftçilerin işlerini daha da güç hale getirdi.
İlgili ekipler, karla kaplı yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, yerel halk da kar yağışının getirdiği zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor. Ahırların kapılarının açılması için çeşitli yöntemler denense de, kar kalınlığı nedeniyle bu işlemler yavaş ilerliyor. Sivas'ta yaşanan bu durumu değerlendiren Şahin, "Bu yılki kar yağışı, kış mevsiminin en sert ve en çok yağış alan dönemi oldu. Geçmişte böyle bir durumu sadece birkaç kez gördüm" diye konuştu.
Yerel yönetimler, kış şartlarının zorluklarına karşı hazırlıklarını artırırken, çiftçilere destek olma amacıyla çeşitli önlemler almayı sürdürüyor. Hayvanların güvenliği ve bakımı için gerekli çalışmaların yapılması, yerel halkın öncelikleri arasında yer alıyor. Sivas'taki bu kar yağışı, geçmiş yıllardaki rekorları da kırarak, bölgedeki iklim değişikliklerinin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.