Mehmet Altıparmak, Sivasspor'un mevcut durumunu değerlendirirken, "Sivasspor, zor bir süreçten geçiyor. Başkan değişikliği sonrası yönetim kurulumuz hassas bir çalışma yürütüyor. Bu hafta itibarıyla oyuncuların alacaklarının çoğu ödendi ve bu bizim için önemli bir gelişme" dedi. Altıparmak, devre arası transfer döneminde önemli oyuncularla görüşmeler yaptıklarını ve bu sayede Sivasspor'u hak ettiği yere getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Sakatlıklar konusunda da bilgi veren Altıparmak, "Kerem ve Benjamin’in sakatlıkları devam ediyor. Badji’nin durumu ise daha kritik; sakatlığı nüks ettiği için bu maçta olmayacak. Ancak Benjamin, önümüzdeki haftalarda antrenmanlara katılabilir" şeklinde konuştu. Takımın antrenmanlarının devam ettiğini ve sağlam kadroyla üç kritik maçı geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Son olarak, Sivasspor Tesisleri'nde yapılan antrenmanın 1.5 saat sürdüğü ve koşu, ısınma çalışmalarıyla başladığı belirtildi. Antrenmanın 5’e 2 top kapma çalışmasıyla devam ettiği ve çift kale maçla tamamlandığı aktarıldı.