AK Parti Sivas Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Aksu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. İl merkezindeki mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla birlikte inşaat alanını gezen Aksu, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Türkiye’nin en büyük sağlık yatırımları arasında yer alan projenin son aşamaya geldiğini vurgulayan Aksu, hastanenin yalnızca Sivas’a değil, çevre illere de hizmet verecek bölgesel bir sağlık üssü olacağını belirtti. İnşaatın büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Aksu, hedeflerinin hastaneyi yıl sonuna kadar hizmete açmak olduğunu söyledi.
Sivas’ın En Büyük Yatırımlarından Biri
Yeni hastanenin maliyetinin yaklaşık 15 milyar lira olduğunu dile getiren Aksu, benzer bir büyüklükte hastanenin Hatay’da ihale edildiğini belirtti. Aksu, "Bugün bu hastaneyi yeniden yapacak olsak yaklaşık 15 milyar liralık bir maliyet ortaya çıkıyor. Bu rakam yatırımın büyüklüğünü göstermeye yeter. Sivas’a kazandırılan en büyük kamu yatırımlarından birinden bahsediyoruz" dedi.
1071 Yatakla Başlayacak, 1300 Yatak Olabilecek
Yeni hastanenin başlangıç kapasitesinin sembolik olarak 1071 yatak olarak planlandığını belirten Aksu, ihtiyaç halinde kapasitenin 1.300 yatağa kadar artırılabileceğini söyledi. Modern mimarisi, ileri teknolojiye sahip tıbbi donanımı ve geniş kullanım alanlarıyla dikkat çeken hastanenin, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini önemli ölçüde artıracağını kaydetti.
Sağlıkta Önemli Yatırımları Hayata Geçirdik
Sivas’ta son yıllarda sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Aksu, "İlçelerimiz başta olmak üzere hastanelerimizi yeniledik. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde önemli ilerlemeler kaydettik. 13’ten fazla Aile Sağlığı Merkezini hizmete açtık. Ambulans helikopterimizi göreve başlattık. Numune Hastanemizde yoğun bakım üniteleri ve idari alanlarda kapsamlı yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Ancak bizim en büyük hedefimiz ve ‘Kızıl Elma’ olarak gördüğümüz proje bu hastaneydi" diye konuştu.
Muhtarlar ve Basın Mensupları Projeyi Yerinde Gördü
Hastanenin büyüklüğünün ve teknik kapasitesinin yerinde görülmeden tam olarak anlaşılamayacağını dile getiren Aksu, bu nedenle mahalle muhtarları ve basın mensuplarını inşaat alanında ağırladıklarını belirtti. Aksu, "İnsan bazen yapılan yatırımı yerinde görmeden büyüklüğünü tam olarak kavrayamıyor. Bu nedenle hem muhtarlarımızın hem de basın mensuplarımızın projeyi yakından incelemesini istedik. Her şeyimiz Sivas için. Gece gündüz demeden şehrimize yeni yatırımlar kazandırmak için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.