Sivas’ta bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Film Festivali, renkli bir kortej yürüyüşü ile başladı. 12-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde, yurt içinden ve yurt dışından birçok sinemasever bir araya gelebilecek. Kortej yürüyüşü, Sivas Valiliği önünden başlayarak, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde sona erdi. Yürüyüşte yöresel kıyafetli çocuklar, klasik otomobiller ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, Hıdırellez şenliklerinin geleneksel unsurlarını da barındırarak, renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle ‘saya gezmesi’ kapsamında sergilenen deve karakteri, katılımcıların dikkatini çekti. Festival süresince film gösterimlerinin yanı sıra paneller ve çeşitli kültürel etkinliklerin de gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Sinema dünyasından pek çok ünlü ismin katılım göstereceği festivalin, Sivas’ın kültürel hayatına önemli katkılarda bulunması bekleniyor.
Sivas’a Değer Katıyor
Festivalde yer alan Kırgızistanlı üniversite öğrencisi Zhanybek Ömürkan, etkinliğin yoğunluğuna dikkat çekerek, "Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen film festivali muazzam bir biçimde gerçekleşiyor. Bu, Anadolu'muzun kadim şehri Sivas’ın diğer ülkeler tarafından tanınırlığını artırıyor. Bu yıl farklı ve daha güzel bir etkinlik var; çünkü daha fazla ilgi görüyor. Türk dünyasından öğrenciler ve yapımcılar burada, bu da bizi hem gururlandırıyor hem de güzel bir deneyim sunuyor. Festivalde çok çeşitli tiplemeler mevcut ve farklı mezheplerden insanlar katıldı. Sinema dünyasının önemli bir iletişim aracı olduğunu görebiliyoruz. Festivalin bu kadar ilgi görmesi, Sivas’a değer katıyor" şeklinde konuştu.
Coşkuyu Hep Beraber Yaşıyoruz
Yürüyüşe katılan Gamze Yanardağ, festivalin coşkusunu dile getirerek, "Şu anda çok keyifli ve coşkulu bir festival yaşıyoruz. Yürüyüşte bu coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz. Festivalde birbirinden farklı karakterler ev sahipliği yapıyor. Film festivaline uygun afişlerimizle yürüyüşe katıldık. Herkesi diğer etkinliklere bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
