Sivas’ta yerel bir işletme, madımak bitkisini dondurma ile birleştirerek ilginç bir lezzet sunmaya başladı. Sivas'ın tescilli ürünleri arasında yer alan madımak, dondurma haline getirilerek yemek kültürüne yeni bir tat kazandırdı. Dondurmaya eklenen çiğ madımak bitkisi, farklı aromasıyla tat severlerin ilgisini çekmeyi başardı.
Yöresel Lezzetler Dondurma ile Buluştu
Dondurma ustası Lütfü Üstüner, "80’li yıllardan beri bu sektördeyim. Madımak ve kuzukulağından dondurma yapma fikri uzun zamandır aklımızdaydı ve sonunda bunu gerçekleştirdik. Madımak, yöresel lezzetlerimizden biri. Ayrıca, ekşi tat sevenler için kuzukulağından dondurma da ürettik. Olumlu tepkiler alıyoruz. İlk başta madımağın dondurması mı olur diye şaşıranlar oluyor. Ancak dondurma yapmanın birçok yolu var; biz de bu fikri uygulamaya koyduk." dedi.
Madımaklı dondurmanın yapım aşamasının, klasik dondurma yapımına benzer olduğunu belirten Üstüner, "Süt, salep ve şekerle birlikte madımağı çiğ bir şekilde kullanıyoruz. Sivas’ın yöresel lezzetlerini dondurma ile buluşturmak istedik. Bu dondurmayı mutlaka denemeleri gerekiyor. Deneyen misafirlerimizden genel olarak olumlu geri dönüşler alıyoruz. Şaşıranlar olsa da memnun kalanlar daha fazla." diye ekledi.