Söğüt'te Kadın İstihdamına Destek Projesi Hayata Geçti

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, kadın istihdamını artırmayı hedefleyen 'Giyim Üretimi Dersliği' açıldı.

Söğüt'te Kadın İstihdamına Destek Projesi Hayata Geçti
Bilecik'in Söğüt ilçesinde, kadın istihdamını artırmayı hedefleyen 'Giyim Üretimi Dersliği' açıldı.
Google News'te Abone Ol

Söğüt'te düzenlenen açılış programına Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Kaymakam Murat Yayabaşı ve diğer yetkililer katıldı. Açılışı yapılan derslik, kadınların üretim sürecine katılmasını sağlamak amacıyla bir maden şirketi tarafından finanse edilen 10 sanayi tipi dikiş makinesi ve 2 overlok makinesiyle donatıldı. Kadınların el emeğiyle üretimde yer alacağı bu yeni atölyenin, ilçedeki kadın üreticiliğini destekleyerek istihdama katkı sağlaması hedefleniyor.

Kadınların Üretime Katılımı Teşvik Ediliyor

Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, açılışta yaptığı konuşmada, "Kadınlarımızın üretimde daha fazla yer alması, hem ilçemizin hem de ülkemizin kalkınması açısından büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Bu tür projelerle kadınların ekonomik hayata katılmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Açılışta yer alan yetkililer, yeni dersliğin kadınlara sunacağı fırsatlar ve sağlanacak destekler hakkında bilgi verdiler.

İstihdama Katkı Sağlanması Hedefleniyor

Öte yandan, bu yeni atölyenin, hem ekonomik hem de sosyal anlamda kadınların güçlenmesine katkıda bulunması bekleniyor. Kadınların kendi becerileriyle üretim yaparak ekonomik bağımsızlıklarını kazanması, yerel ekonominin de gelişmesine yardımcı olacak. Bu tür projelerin yaygınlaşmasıyla birlikte, kadınların iş gücüne katılımının artırılması hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin