SOPHİATECH Hızla Büyümeye Devam Ediyor

SOPHİATECH Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri ve Sürat Elektrik, uluslararası projelerle yurtdışındaki payını artırmayı hedefliyor

06 Şubat 2016 Cumartesi, 11:24
SOPHİATECH Hızla Büyümeye Devam Ediyor
-

Zayıf akım sistemlerinde fiber altyapı, bilgi işlem odaları kurulumu, profesyonel sivil ve askeri kamera güvenlik sistemleri ve endüstriyel yangın algılama sistemleri sektöründe Sophiatech Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri markasıyla faaliyet gösterdiklerini söyleyen Sophiatech Genel Müdürü Erkut Özyıldırım, ayrıca Sürat Elektrik ve Otomasyon Sistemleri markası ile de bir inşaatın veya endüstriyel tesisin A’dan Z’ye bütün elektrik işlerini yapabildiklerini dile getirdi.

 

Genç girişimci olarak sıfır sermaye ile 2003 yılında başladığı çalışmalarına 2016 yılında halen girişimci ruhu taşıyarak devam ettirdiğini belirten Özyıldırım; Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir ve gençlerin önünün açıldığı durumda çok başarılı çalışmalar yapabileceğini belirtti.

 

Her iki iş kolunda da uluslararası projelerden daha fazla pay alabilmek için ayrı bir departman kurmayı planladıklarını ifade eden Özyıldırım, burada istihdam edecekleri personeller ile uluslararası proje koordinasyonunu sağlayacağını ve takibini yapacağını dile getirdi. ABD ve İngiltere’nin çözüm ortağı olarak 3. dünya ülkelerine ağırlık vereceklerinin altını çizen Özyıldırım, yurtdışında büyük projeli işlere yoğunlaşacaklarını aktardı.

 

Erkut Özyıldırım, 2015 yılında 20 projeye başladıklarını ifade ederken, 19’unu tamamladıklarını ve bir projenin de şubat ayında tamamlanacağını dile getirdi. Gerçekleştirdikleri projelerden de bahseden Özyıldırım, TED Mersin Koleji’ne Türkiye’de ilk defa uygulanan akıllı kampüs projesini yaptıklarını aktardı. Bu proje ile kampüsü A’dan Z’ye fiber altyapı ile donattıklarını aktaran Özyıldırım, yüksek çözünürlüklü akıllı kameralarla giriş-çıkışların tamamen takip altına alındığını ayrıca akıllı yangın algılama sistemini devreye aldıklarını kaydetti. Özgür Ofset firmasına ise anahtar teslim hem müşavirlik hizmetleri verdiklerini hem elektrik taahhüt çalışmaları yaptıklarını aktaran Özyıldırım, ayrıca zayıf akım, bilgi işlem odası ve güvenlik sistemleri yaptıklarını kaydetti. 2015’te ağırlıklı olarak devlet ve kamu ihalelerine katıldıklarının altını çizen Özyıldırım, bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki canlı hayvan barınağına yüksek çözünürlükte kamera güvenlik sistemlerini yaptıklarını aktaran Özyıldırım bilgi işlem altyapısı ve binalar arası fiber iletişim telekomünikasyon hatlarını devreye aldıklarını dile getirdi. Özyıldırım, yine büyükşehir belediyesi kongre merkezinin fiber altyapı ile yüksek çözünürlüklü kamera güvenlik sistemlerini kurduklarına dikkat çekerken, belediyeye elektronik oylama sistemi kurduklarını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından ihale edilen bir bölgenin kamera güvenlik sistemlerini ve elektrik altyapıları çalışmalarının yapımına başladıklarını aktaran Özyıldırım, şubat sonunda teslim edeceklerinin bilgisini verdi. Özyıldırım, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın açtığı ihale ile 17 sağlık ocağının bilgi işlem altyapısının revizyonunu yaparak güvenlik duvarları kurduklarını söylerken, yurtdışında ise Irak’ta Amerikan Kültür Üniversitesi’nin bilgi işlem altyapısını kurduklarını ve Azerbaycanlı bir firmanın müşavirliğini yaptıklarını söyledi.

Özyıldırım, “Oldukça verimli bir yıl geçirdik. Bu dönemde yüzde 100’lük bir büyüme gösterdik. 2016 yılında da mevcut çalıştığımız müteahhitlik firmalarımızın yeni projelerinde yer almak istiyoruz, bunun için ön protokolleri yaptık. Ayrıca belli başlı yeni müteahhitlerle de çalışmak istiyoruz. Özellikle de kamu ve devlet ihalelerinde 2015’deki başarımızın devamını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.  

 

Yeni akıllı binamızla entegre bir hizmet sunacağız

Şuan 250 metrekarelik bir alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Özyıldırım, yeni bir arsa aldıklarını ve 600 metrekarelik bir alanda müstakil olarak 3 katlı bir bina inşa ettiklerini belirtti. Yeni binalarında depo, teknik servis ve elektrik-elektronik, toptan-perakende satış alanlarının bir arada olacağını vurgulayan Özyıldırım, “Bütün işlerimizi tek merkezden yürüteceğiz. Binamız yaptığımız işlerin birbiriyle entegrasyonunu sağlayacak. Müşterilerimize daha kaliteli hizmet verebileceğiz. 2016’da taşınmayı planlıyoruz.” dedi. Şirketlerine yeni bir iş kolu daha eklediklerini aktaran Özyıldırım, “Bir asistan firma kurduk. Banyo Yapı Market gibi uluslararası Türk firmasının kendi bölgemizdeki nakliye, montaj ve müşteri destek hizmetlerini sağlıyoruz. Bunun için de 10 kişi ek yeni istihdamımız oldu.” şeklinde konuştu.  Dokunmatik ekranlı kiosk cihazı ve pano imalatı yapmayı planladıklarını da belirten Özyıldırım, bu üretime 2017’de başlamayı planladıklarını aktardı, Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir üretim tesisi daha kazandırıp istihdam kazandırmayı planladıklarını vurguladı. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Timuçin Türkütanıt
11:02
24 Şubat 2016 Çarşamba
Zayıf Akım ve Elektrik taahhüt çalışmalarında başarılı işlere imza atan Mersin firmasına taktir ediyoruz.
92.45.227.36
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti