Spor Dünyasının Önemli İsimleri Mersin’de Ağırlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli aralıklarla düzenlenen ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’ kapsamında, spor dünyasının önemli isimleri Mersin’de öğrenciler ile bir araya geldi.

21 Kasım 2017 Salı, 15:38
Spor Dünyasının Önemli İsimleri Mersin’de Ağırlandı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen panelde, hem 3. Uluslararası Mersin Maratonu’nun öğrencilere tanıtımı yapıldı, hem de spor dünyası hakkında bilinmeyenler ve merak edilenler konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de spor dünyasının önemli isimlerini dinleyenler arasında yer aldı.

TRT Spor Yorumcusu Cevdet Ünüvar’ın sunumuyla gerçekleştirilen ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’nde, maraton dalında Türk atletizminin en önemli isimlerinden birisi olan, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF)  Başkanlığı da yapmış eski milli atlet Mehmet Terzi ile Türk millî takımının eski futbolcularından ve Beşiktaş'ın unutulmaz forvet oyuncusu Ali Gültiken, CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev,  CNN Türk Yayın Müdürü Cem Yılmaz,  DHA ve GS Spor Muhabirliği yapan Serhat Türk ile Mersin Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı, Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Yıldırım öğrenciler ile bir araya gelerek, deneyimlerini paylaştı.
Panelde öğrenciler maratona davet edildi
Düzenlenen panelde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nda öğrencilerin de koşması için çağrı yapıldı. Maratonda gençleri de görmek istediklerini belirten spor dünyasının önemli isimleri, öğrencileri maratonda koşmaya davet etti.
Maraton dalında Türk atletizminin en önemli isimlerinden birisi olan eski milli atlet Mehmet Terzi, kazanmış olduğu şampiyonlukları, aldığı ödülleri ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Biyografisinin yer aldığı sunumu öğrencilere izleten Terzi, atletizm yaşamı hakkında da bilgiler verdi. Mersin’deki anılarından ve Türkiye’de spora olan eğilimden bahseden CNN Türk Yayın Müdürü Cem Yılmaz ise, 50 bine yakın kişinin koşması beklenen 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na öğrencileri davet etti.
Türk millî takımı ve Beşiktaş'ın eski oyuncusu Ali Gültiken de katılımcılar ile futbol deneyimlerini paylaştı ve salonu dolduran öğrencilere hep bir ağızdan Mersi İdman Yurdu için slogan attırdı.
Emre Tilev, salonda futbol maçı sundu
CNN Türk Spor Spikeri ve CNN Türk ekranlarında “Spor Masası” ve “Spor Toplantısı” isimli yayınlarda görev alan Emre Tilev, modern futbolun tarihinden bahsederek, futbol anılarını öğrencilerle paylaştı. Futbol ve yayıncılık hakkında öğrencilere bilgi veren Tilev, muhabirlik yaparken edindiği deneyimlerini aktardı. Öğrencilere panelde canlı olarak futbol maçı anlatan Emre Tilev’in sunumu sayesinde, panel renkli görüntülere sahne oldu.
Futbol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Sporun Mutfağındakiler Paneli’nde ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Okullar Arası Futbol Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen Okullar Arası Futbol Turnuvası’nda birinci olan Çankaya Ortaokulu, birincilik kupasını Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in elinden aldı. Turnuvada ikinci olan Mehmet Dağlı Ortaokulu, üçüncü olan 75. Yıl Ortaokulu ve dördüncü olan Adnan Özçelik Ortaokulu da ödüllerine kavuştu.
Panelin ardından soru-cevap kısmına geçildi ve panelistler, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Düzenlenen panelin ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel de spor dünyasının önemli isimlerine organizasyona katıldıkları için çiçek ve hediye verdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı