“Sporda Biz, Engel Siz” Projesi Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerini sürdürüyor.

08 Nisan 2017 Cumartesi, 15:35
“Sporda Biz, Engel Siz”  Projesi Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Engelli bireylerin yaşadığı zorlukları sportif faaliyetlerle aşabileceğini kanıtlamak için başlatılan “Sporda Biz, Engel Siz”  projesi Mersin genelindeki okullarda gerçekleştirilen müsabakalarla devam ediyor.

Proje kapsamında 19 Mayıs Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel, Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte engelliler ile engelsiz öğrenciler masa tenisi, futsal ve tekerlekli sandalye basketbolu müsabakaları ile bir araya geldiler. 

Engellilerin basketbol, masa tenisi, okçuluk, futsal ve daha birçok spor dalında ne kadar başarılı olduklarını göstermek amacıyla düzenlenen farkındalık çalışmasında müsabakayı izlemeye gelen 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri “Engelsiz Spor, Engelsiz Hayat” tezahüratları engellilere ile destek oldular.

“Bu Proje Gerçekten De Farkındalık Yaratıyor”

19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M. Naci Durmazprojeden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kutladığını belirterek“müsabakayı izleyen öğrencilerimizin kalabalığına ve coşkusuna bakarak projenin farkındalık yarattığını anlıyoruz. Öğrencilerimiz bu farkındalıkları ailelerine ve çevresine aktaracaklar ve bu daha geniş bir alana yayılacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere bu projede emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin bilinçlenmesi açısından olumlu bir proje olduğunu söyleyen 19 Mayıs Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sabahattin Mayruk, “ öğrencilerimiz engelli arkadaşlarının her şeyi başarabileceklerini gördüler. Burada olan öğrencilerimizin bakış açıları artık çok daha farklı olacaktır. Bizi bu proje ile buluşturduğu için tüm emeği geçenlere ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikten sonra eminim ki öğrencilerim engelli arkadaşlarına daha çok yardımcı olacaklar” şeklinde konuştu.

19 Mayıs Anadolu Lisesi Futsal Takım Kaptanı Berfin Yaren Özen, “ilk defa engelli arkadaşlarımla bir müsabakada karşılaşma fırsatı yakaladım. Bu fırsatı verdiği için Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum. Biz onlara engelli diyoruz ama gerçekten hiçbir şey onlar için engel değil. Bizden daha iyi oynadıklarını gördüm” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş adına Engelliler Dairesi Spor Şube Müdürü Hicran Özdişli, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel’e ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M. Naci Durmaz’a çiçek takdim etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı