Su Sorunu Çözülen Tarsus Akçakocalı Mahallesinin Muhtarı, Kurban Keserek Teşekkür

Mersin Büyükşehir Belediyesi, on yıllardır biriken sorunları bir bir çözmeye devam ediyor.

12 Ocak 2020 Pazar, 10:02
Su Sorunu Çözülen Tarsus Akçakocalı Mahallesinin Muhtarı, Kurban Keserek Teşekkür
-

Göreve geldiği günden bu yana ayırt etmeden tüm vatandaşlara eşit hizmet götüren Başkan Vahap Seçer, Tarsus ve Mersin’in içmesuyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajı’nın hemen yanında olmasına rağmen, temiz içmesuyu sıkıntısı çeken Tarsus’a bağlı Akçakocalı Mahallesi’nin su ihtiyacının karşılanması için MESKİ aracılığıyla çalışma başlattı.
Muhtar Ali Beyceoğlu, Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan, barajın yanında olmasına rağmen bugüne kadar temiz içmesuyu sorunu yaşayan mahallelerine temiz su getirilmesi için çalışma başlatan Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti ve iş makinasının önünde kurban kestirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan yükselen seslere kulak vermeye devam ediyor. Tarsus merkeze 5 kilometre uzakta olmasına ve Berdan Barajı’nın hemen yanında bulunmasına rağmen içmesuyu sorunu yaşayan Akçakocalı Mahallesi’ne temiz su getirilmesi için MESKİ tarafından çalışma başlatıldı. Muhtar Ali Beyceoğlu, Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulmasına rağmen bugüne kadar temiz içmesuyu sorunu yaşayan mahallede başlatılan çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti ve iş makinasının önünde kurban kestirdi.
Yılların sorunu son buluyor
Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Akçakocalı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Tarsus ve Mersin’in içmesuyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajı’nın hemen yanında olmalarına rağmen gerekli altyapı çalışmaları yapılmadığından dolayı bugüne kadar temiz sudan mahrum kaldı.
On yıllardır bu sorunu defalarca kez yetkililere bildirmelerine rağmen sonuç alamayan mahalle sakinleri, durumu son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bildirdi. Başkan Seçer de, Akçakocalı sakinlerinin temiz suya kavuşması için MESKİ aracılığıyla çalışma yapılmasını istedi.
Çalışmalar başladığı için kurban kestirdi
MESKİ ekipleri, Akçakocalı Mahallesi’nin yaşadığı içmesuyu sorununa son vermek için çalışmaları başlattı. Takbaş mevkiinden su alınıp Akçakocalı’ya getirilmesi için 8 kilometre hat döşeme çalışmasının başlamasından dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydeden Muhtar Ali Beyceoğlu, hafriyat çalışması yapan iş makinası önünde kurban kestirdi.
Geçmiş yıllarda defalarca kez bu konuyu gündeme getirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını kaydeden Muhtar Ali Beyceoğlu, “Konu Vahap Başkan’a da iletildi ve talebimiz kısa sürede olumlu karşılandı, çalışmalar başlatıldı. Merkeze çok yakın olmamıza ve Berdan Barajı’nın yanında olmamıza rağmen bugüne kadar temiz sudan mahrum kaldık. Bu çalışmanın sonlanmasıyla artık tüm mahalle halkımız temiz su içebilecek. Bu konuda duyarlılıklarından dolayı Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Sayın Ali Boltaç’a ve MESKİ yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
MESKİ Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürü Hasan Baltacı ise 8 kilometre uzaklıkta bulunan Takbaş Mahallesi’ndeki depodan döşenecek borularla Akçakocalı Mahallesi’nin su sorununun çözüleceğini söyledi.
Şu an mahallede 30 hane bulunduğunu belirten Baltacı, ileride bu bölgede konut sayısının artması durumunda yeni konutların da bu sudan rahatlıkla faydalanabileceklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı