Sultangazi'de 8. Hamsi Festivali, Katılımlarla Renkli Görüntülere Ev Sahipliği Yaptı

Sultangazi'de düzenlenen 8. Hamsi Festivali, yoğun katılımla kutlandı. Festivalde hamsi ikramları yapıldı ve Karadeniz ezgileri eşliğinde etkinlik dolu bir gün geçirildi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, festivalde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Katılımcılar, festivalin tadını çıkarırken, uzun kuyruklar oluştu.

Sultangazi'de 8. Hamsi Festivali, Katılımlarla Renkli Görüntülere Ev Sahipliği Yaptı

Sultangazi'de bu yıl 8'incisi düzenlenen Hamsi Festivali, Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Rizeliler Derneği tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik, Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda renkli görüntülere sahne oldu. Festival boyunca vatandaşlara tonlarca hamsi dağıtıldı ve Karadeniz müzikleri etkinliğe eşlik etti. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Türkiye'nin huzur ve refahı için önemli bir süreçten bahsetti. Başkan Dursun, Sultangazi'nin, tüm Türkiye'nin güzel insanlarının huzur içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu belirtti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, festivalin sunduğu lezzetlerin tadını çıkardılar. Ali Kerem Şahin, Osmanlı macununu denediğini ve hamsi ekmek yemeyi planladığını ifade etti. Bebeğiyle festivale katılan Hayrunnisa Yazıcı, Sultangazi Belediyesi'ne teşekkür ederek Rize'nin hamsisini tatmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Festivalden memnun kalan Rizeli Fatma Yazıcı ise, Sultangazi'deki hizmetlerden oldukça memnun olduklarını belirtti. Gün boyunca süren etkinlikte, vatandaşlar hamsi ikramları için uzun kuyruklar oluşturdu ve Karadeniz oyunları ile müzikler, festivale neşe kattı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin