Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Yunus Emre Gençlik ve Spor Merkezi, Yunus Emre Mahallesi'nde vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve birçok siyasi temsilci ile vatandaşlar katıldı.
Bakan Bak, açılışta gençlerin sporla buluşmasının önemine dikkat çekerek, tesislerin sadece spor alanları değil, aynı zamanda gençlerin gelişim merkezleri olduğunu ifade etti. Merkezde, otopark, kütüphane, çalışma salonları, yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonu gibi birçok imkan mevcut. Bakan Bak, "Bu tür tesisler, gençlerimize yakışan yatırımlardır. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışıyoruz. Spor, sanat ve kültürel faaliyetler, dijital bağımlılık gibi tehditlerle başa çıkmanın en etkili yoludur. Gençlerimizi bu alanlarla buluşturduğumuzda, onlara sağlıklı ve güçlü bir gelecek hazırlamış olacağız," dedi.
Bakan Bak, ailelere de çağrıda bulunarak çocuklarını spor tesislerine yönlendirmeleri gerektiğini belirtti. "Çocuklarınızı bu tesislere getirin. Spor faaliyetlerine ve sosyal etkinliklere katılmalarını sağlayın. Buradan yüzme, basketbol, voleybol gibi birçok branşta geleceğin şampiyonları yetişecek," şeklinde konuştu. Ayrıca, yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda bin 500 kişilik spor salonu ve çeşitli aktiviteler için alanlar barındıran bir yaşam merkezi kazandıracaklarını ifade etti.
Gençlik ve Spor Bakanı, Türkiye genelindeki projeleri de anarak, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile 12 milyon vatandaşımıza yüzme öğrettik. 6 buçuk milyon çocuğumuzu farklı spor branşlarına yönlendirdik. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek ve milli sporcuları keşfetmektir," dedi. Yeni tesisin Sultangazi'ye hayırlı olmasını dileyen Bakan Bak, spor yatırımlarının artarak devam edeceğini vurguladı.
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, açılışta yaptığı konuşmada, tesisin bir yıl dolmadan tamamlandığını belirterek, genç nüfusun yoğun olduğu ilçede spor yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Başkan Dursun, "Sultangazi’nin en büyük spor tesisini inşa edeceğimizi söyledik ve bu sözü yerine getirdik. Tesis, yılın başında tamamlandı ve bugün resmi açılışı gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık altı ay gibi kısa bir sürede bu yatırım ilçemize hayırlı olsun," ifadelerini kullandı.
Başkan, Sultangazi'nin genç bir ilçe olduğunu vurgularken, 530 bin nüfuslu ilçede 300 bin kişinin 30 yaşın altında olduğunu belirtti. "Gençler, bizim geleceğimizdir. Onların spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle iç içe olmalarını sağlamak en önemli görevimizdir," dedi. Ayrıca, ilçenin Avrupa Spor Şehri unvanını kazanmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.