Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla "Aile Sıcaklığında Ramazan" temasıyla zengin bir etkinlik programı hazırladı. Ramazan'ın ilk gününde, ilçe sakinleri iftar sonrası Ramazan Etkinlik Alanı'na yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan katılımcının buluştuğu etkinlikler, Ramazan'ın coşkusunu artırdı.
Etkinlikler, çocuklar için hazırlanan İlk Sahurum adlı tiyatro oyunu ile başladı. Minik izleyiciler, eğlenceli bir oyunla birlikte lezzetli ikramların tadını çıkararak Ramazan'ın coşkusunu doyasıya yaşadı.
Yazar Sıtkı Aslanhan, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilçe halkıyla bir araya geldi. Aslanhan, Ramazan ayının aile ve çocuklar üzerindeki etkilerini ele alarak, aile içindeki bağların güçlendirilmesi gibi önemli konulara değindi. Söyleşinin ardından Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Aslanhan'a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.
Başkan Dursun, söyleşinin ardından etkinlik alanını gezdi. Komşularıyla sohbet eden Başkan, minik ziyaretçilerle de yakından ilgilendi. Ayrıca, ailelerin birlikte vakit geçirmesi için oluşturulan atölye alanını da ziyaret ederek etkinliklere katılan misafirlerle sohbet etti.
Başkan Dursun, "Müslümanların en kutsal ayı olan Ramazan’a ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan’ı hakkıyla idrak etmek için kapsamlı bir etkinlik programı hazırladık. Ramazan'ın manevi atmosferini komşularımızla paylaşmak için etkinlikler düzenliyoruz. Bir ay boyunca komşularımızın sevdiği isimleri burada ağırlayacağız. Ayrıca kadınlar ve gençler için özel atölye çalışmalarımız mevcut. Ramazan'ın coşkusunu burada, komşularımızla birlikte yaşamak bambaşka. Herkesi etkinlik alanımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.