Suriyeli'ye TOKİ'den ev verilsinmi?

“Gerekirse TOKİ’nin boş evlerine Suriyeliler yerleşsin” diyen Erdoğan’a Gök’ten tepki geldi

12 Temmuz 2016 Salı, 01:06
Suriyeli'ye TOKİ'den ev verilsinmi?
-

MERSİN HABER- Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilerek, gerekirse TOKİ konutlarına yerleştirilmeleri görüşüne sert tepki gösterdi. CHP’li Gök, “Kendi milletinde evsiz barksız olanları değil de sığınmacıları Türkiye’de hibeyle ev sahibi yapmak milletine resmen ihanettir” dedi.

NATO Zirvesi dönüşü açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu anda vatanlarından hicret ederek, ensar olarak bizi görmüş bize sığınmışlar. Biz bu mültecileri yıllarca kamplarda barınmaya, boş buldukları apartmanların bodrum katlarına mı mahkûm edeceğiz? Bakıyorsunuz bir bodrumda 10-15 kişi tıkış tıkış kalıyor. Böyle olacağına, ilgili bakanlıklarımız, istihbarat teşkilatımız bir çalışma yapsınlar. Kamplar, evler, buralardaki insanlar bir gözden geçirilsin ve bu gelmiş olan Suriyelileri ülkemizin belli yerlerine yerleştirelim. Hatta gerekirse, TOKİ’nin elinde boş konutlar var” açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kendi milletini düşünmemekle eleştiren Gök, “Cumhurbaşkanımız Suriyeli sığınmacılara gösterdiği kadirşinaslığı keşke kendi milleti için de gösterebilse. Ev sahibi olamamış, dar gelirli çok sayıda vatandaşımıza TOKİ ev hibe etmeyi aklından bile geçirmezken, Suriyeli sığınmacılara TOKİ’nin elindeki boş konutların verilmesi düşünülüyor. TOKİ, önce kendi vatandaşına ev hibe etsin de dar gelirli vatandaşlarımız rahat bir nefes alsın, barınma sorunlarını gidersin” dedi. Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine karşı çıktığını ifade eden Gökhan Gök açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla ülkemize sığınan yaklaşık 3 milyon civarı Suriyeli mülteci, Suriye’deki karışıklık sonlanınca ülkelerine döneceklerdir. Bunu zaten kendileri de dile getiriyor. Mersin çok yoğun ölçüde Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mersin’de bu konuyla ilgili ciddi problemler var. Bu sorunların üzerine bir de vatandaşlık verilmesi toplumda dönüşü olmayan ciddi sıkıntılara neden olacaktır inancındayım.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı