Taksim'de HDP'ye Yapılan Saldırılar Protesto Edildi, Binlerce Kişi Katıldı

HDP'nin Mersin ve Adana binalarına yönelik düzenlenen bombalı saldırılar, Taksim'de yapılan büyük bir protesto ile kınandı.

Taksim'de HDP'ye Yapılan Saldırılar Protesto Edildi, Binlerce Kişi Katıldı
HDP'nin Mersin ve Adana binalarına yönelik düzenlenen bombalı saldırılar, Taksim'de yapılan büyük bir protesto ile kınandı.
Google News'te Abone Ol

Taksim Tünel Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve HDP destekçileri, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla Galatasaray Meydanı’na yürüdü. 'Bizler HDP, Bizler Meclise' sloganları atan kalabalık, burada basın açıklaması yaptı. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, "Seçim yaklaştıkça partimize karşı saldırılar artıyor. Bu saldırılar sadece Mersin ve Adana'da değil, Türkiye'nin birçok yerinde gerçekleşiyor. Tertipleyenleri burada lanetliyoruz" dedi.


Soylu, "Hakların Demokratik Partisi olarak sükunetimizi korumak zorundayız. Demokratik bir seçim süreci yürütmek istiyoruz. Ancak karanlık güçler, Türkiye'yi savaş alanına çevirmek isteyenler, bu durumdan rahatsız oluyor" şeklinde konuştu.


Protesto sırasında HDP'li görevliler, güvenlik önlemleri alan polislerin önünde el ele tutuşarak kalabalığın olumsuz bir duruma yönelmesine engel oldu. Ayrıca, katılımcılar arasında Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının yer aldığı flamaların dikkat çektiği gözlemlendi. Protesto, olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin