Tam Kapanma Sürecinde de Sokak Hayvanları Büyükşehir’e Emanet

Ayda ortalama 12 ton mamayı sokak hayvanlarına ulaştıran Büyükşehir, tam kapanma süreci boyunca da Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sokaktaki kedi ve köpeklere 7 ton mama dağıtacak.

03 Mayıs 2021 Pazartesi, 10:21
Tam Kapanma Sürecinde de Sokak Hayvanları Büyükşehir’e Emanet
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, sokağa çıkma yasağının aralıksız süreceği tam kapanma sürecinde de sokak hayvanlarına mama ulaştırıyor. 13 ilçenin tamamında aylık ortalama 12 ton mamayı sokaktaki kedi ve köpeklere ulaştıran Büyükşehir, Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde tam kapanma sürecinde yaklaşık 7 ton mama dağıtımı yapacak.

Sokak hayvanlarını besleyenler sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu

Tam kapanma tedbirlerini kapsayan genelgede sokağa çıkma yasağı süresi boyunca sokak hayvanlarının beslenmelerine özel önem verileceği vurgulandı. Bu kapsamda yerel yönetimlerin de koordinasyon sağlayarak sokak hayvanlarının beslenmeleri için çalışma yürüteceği belirtildi.

4 merkez ilçede 28 bölge belirlendi

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde araçlara yüklenen mamalar, 4 merkez ilçede belirlenen 28 bölgede Büyükşehir personeli tarafından sokaklardaki kedi ve köpeklerin mama kaplarına bırakılıyor. Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları da mama dağıtımlarında Büyükşehir’le iş birliği sağlıyor. Gönüllüler, Büyükşehir’den temin ettiği mamalarla sokak hayvanlarının beslenmelerine destek veriyor.

“Ekiplerimiz her gün düzenli olarak mama dağıtımı yapacak”

Büyükşehir Belediyesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yılmaz, 5199 Sayılı Yasa uyarınca yaptıkları besleme çalışmalarını pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak güçlendirdiklerini belirterek, “17 günlük süreç içerisinde merkez ilçelerde 28 adet besleme bölgesi belirledik ve bu bölgelerde ekiplerimiz her gün düzenli olarak mama dağıtımı yapacak. Bunun yanı sıra zaten Yerel Hayvan Koruma Görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yürüttüğümüz besleme işlemleri de devam edecek” dedi.

17 günde yaklaşık 7 ton mama sokak hayvanlarına ulaşacak

Kentte yaklaşık 250 yerel hayvan koruma görevlisi ile iş birliği içerisinde olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Bu 17 günlük süreç içerisinde ekiplerimiz tarafından beslemelerde kullanacağımız mama miktarı 2 ton civarında. 5 ton civarındaysa yerel hayvan koruma görevlilerine dağıtacağız ve onlar da bizimle beraber sokakta yaşayan canlarımızı beslemeye devam edecekler” diye konuştu.
Yılmaz, ayrıca güvercinlerin ve Tarsus Doğa Parkı ekipleri tarafından yaban hayvanlarının da besleme çalışmalarının sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

“Sokağa çıkma yasağı olsa da biz görevimizin başındayız”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi personeli Zekeriya Belce, sokağa çıkma yasağında da görev başında olduklarını belirterek, “Sokak hayvanlarını besliyoruz. Şu anda Kepirli’de Nurşen Teyze’nin evinin önündeki ve etraftaki kedileri besledik. Buradan Soğucak, Bekiralanı, Gözne, Ayvagediği tarafına geçeceğiz. Sokağa çıkma yasağı olsa da biz görevimizin başındayız” dedi.

“Bu gelen mamayı hayvanlar daha güzel yiyorlar”

Hayvan besleme gönüllülerinden Nurşen Tülü ise Büyükşehir tarafından kendisine ulaştırılan mamalarla Toroslar ilçesi Kepirli Mahallesi’ndeki kedi ve köpekleri beslediğini vurgulayarak, “Mamamı getiriyorlar. Yetişemedikleri yerde ben torbadan kaba mama koyuyorum, götürüp ekiplerin mama bıraktığı yere bırakıyorum. Bir de doktor hanım var, o da ormanın içindeki kedilere bakıyor. Ona da mama veriyorlar. Bu gelen mamayı hayvanlar daha güzel yiyorlar. ‘Yaş mama gönderin, yavrular yiyemiyor’ diyorum, hemen gönderiyorlar. Barınak çok disiplinli. Çok iyi takip ediliyor. Allah Vahap Başkanı başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

“Buraya ‘kedilerimizi koruyalım’ diye bir levha istiyorum”

Mahallesi’ndeki kedilerin insanlar tarafından kasıtlı olarak yaralandığını belirten Tülü, bir de talepte bulunarak, “Buraya ‘kedilerimizi koruyalım’ diye bir levha istiyorum. Çünkü sapanla vurup ayaklarını topal ediyorlar. Bu elimdeki kedi de topal mesela” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor