Trabzon'da Uzunkum Plajı Projesi ile Şehir Halkı Denize Kavuşacak

Trabzon’da Uzunkum Plajı Projesi, yerel halk ve turistler için modern bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyor. Proje, plaj alanının yanı sıra çocuklar ve gençler için çeşitli aktivite alanları sunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ihaleyi yıl bitmeden gerçekleştireceklerini duyurdu.

Trabzon'da Uzunkum Plajı Projesi ile Şehir Halkı Denize Kavuşacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzunkum Plajı Projesi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Proje, hem yerel halk hem de turistler için modern ve çok amaçlı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Genç, "Bir kilometrelik dolgudan vazgeçtik ve bu kısmı tamamen plaj olarak ayırdık" dedi. Projenin amacı, şehrin halkına ve bölgeye hizmet etmek, aynı zamanda ziyaretçiler için cazibe merkezi oluşturmaktır.

Uzunkum’da üç farklı proje hazırlandığını belirten Genç, bu projelerin istişarelerle tek bir proje haline getirildiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanı’na sunulduğunu ifade etti. Projenin tamamlanması için ortak bir irade ve talimat gerektiğini vurgulayan Genç, Bakan’a verdikleri talimat için teşekkür etti. Projenin ihalesinin yıl bitmeden gerçekleştirileceğini ve 1-1.5 yıl içinde 250 dönümlük alandaki çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Proje kapsamında çocuklar için oyun alanları, gençler için spor ve adrenalin parkurları, yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları olacak. Ayrıca, dinlenme ve keyif alanlarının yanı sıra restoranlar ve alışveriş bölümleri içeren bir yapı planlandığı belirtildi. Yüzme alanı, ayrı bir proje olarak yer alacak ama bu plaj alanının içinde bulunacak. Uzunkum’un eski halini canlandırarak halkı denizle buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Genç, projeye büyük bir bütçe ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin