Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan ayına özel anlamlı bir iftar programı gerçekleştirildi. Bu etkinlikte yaklaşık 750 kişi, aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının getirdiği birlik ve dayanışma ruhunu paylaştı.
İlçe Emniyet Müdürü Samed Seyhan'ın öncülüğünde düzenlenen program, şehit yakınları, gaziler ve emniyet personelinin katılımıyla gerçekleşti. Program, Marmaris İlçe Müftüsü'nün yaptığı anlamlı konuşmayla başladı ve ezan ile dualarla devam etti.
İftar programı, Marmaris Siteler Mahallesi'ndeki bir otelde yapıldı. Etkinliğe Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Vekili, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Hamdi Abanoz, Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul, Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel ve diğer resmi yetkililer katıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Samed Seyhan, programda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını artıran özel bir dönem olduğunu vurguladı. Seyhan, vatan için canlarını feda eden şehitleri anarak, "Vatan toprağını kanlarıyla sulayarak bizlere bu aziz yurdu emanet eden kahraman şehitlerimizin kıymetli aileleri ve cesaretin yaşayan abideleri olan değerli gazilerimiz bizler için en büyük onur ve gurur kaynağıdır," dedi.
Seyhan, Ramazan ayının manevi atmosferine de dikkat çekerek, "On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, sadece bir ibadet vakti değil, aynı zamanda ruhların arındığı, gönül köprülerinin kurulduğu, 'ben' değil 'biz' diyebildiğimiz ilahi bir mekteptir. Bugün burada sadece ekmeğimizi ve suyumuzu değil; hüznümüzü, sevincimizi ve vatan aşkımızı da paylaşıyoruz," ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Seyhan, Marmaris’in huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışan emniyet personeline teşekkür ederek, şehitlerin aziz hatıralarının her zaman yaşatılacağını ve gazilere minnet duyduklarını belirtti.
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ise konuşmasında, Ramazan ayının manevi atmosferinde bu samimi ortamda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Huzur ve güvenliğin sağlanması için kolluk kuvvetlerinin büyük bir özveriyle görev yaptığını vurgulayan Kaya, emniyet teşkilatına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Kaymakam Kaya, ayrıca teknolojik imkanlar, kamera sistemleri ve etkin takip sayesinde birçok asayiş olayının önlenebildiğini belirterek Marmaris’in huzurun simgesi olan şehirlerden biri haline geldiğini ifade etti.
Program, iftar yemeğinin ardından yapılan sohbetlerle sona erdi.
