Tarsus Belediye Başkanı Can Kanal 33’e Canlı Yayın Konuğu Oldu

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kanal 33 Televizyonunda Duygu Canova'nın sunuculuğunu yaptığı "Şeffaf Siyaset" programına canlı yayın konuğu oldu.

07 Şubat 2019 Perşembe, 19:43
Tarsus Belediye Başkanı Can Kanal 33’e Canlı Yayın Konuğu Oldu
-

Göreve geldikleri günden itibaren üretken belediyeciliği uyguladıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kırmızı çizgileri dahilinde herkesin başkanı olduklarının altını çizdi.
Başkan Can, “2014 seçimlerinde ittifak yoktu, bu seçimlere de Tarsus’ta ve Mersinde bütün ilçelerde cumhur ittifakıyla giriyoruz. Bu durum gücümüze güç katıyor ama şahsen Tarsus’ta yaptığımız çalışmalara ve hemşerilerimize güveniyoruz. Partili partisiz hemşerilerimizin tercihinin bizlerden yana olacağına inanıyoruz. Neden inanıyoruz? 2014 den sonra büyükşehir yasasından en fazla etkilenen belediyelerden biriyiz. Bu yasayla görev ve yetki alanlarımız yüzde 60 büyükşehir’e geçti. Sorumluluk alanımız 45 mahalleden toplam 179 mahalleye çıktı. Ve biz mesai arkadaşlarımızla birlikte 58 hizmetimizi açmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadık. Bu hizmetleri yaparken ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden, dili, dini, ırkı, memleketi nedir diye düşünmeden vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, mesai arkadaşı olarak gördüğümüz muhtarlarımızla birlikte tamamen insan odaklı çalışarak bu hizmetlerimizi açtık. Gerçekten güzel hizmetler yaptığımız için bu kadar iddialıyız’’ şeklinde konuştu.
TARSUS’UN EVLADIYIM
Tarsus’un bir evladı olduğunu dile getiren Başkan Can, bütün samimiyetimle söylüyorum, bize karşı bir sitemle karşılaşmadım. Tarsus 94 yılından beri MHP ile yönetiliyordu. Şevket Can da ülkü ocaklarından yetişmiş bir insan, bu şehrin evladıyım. Hem şehrime hem de davama hizmet ediyorum. Cumhur ittifakı olarak adayımız Mersin büyükşehir belediyesinde Sayın Hamit Tuna’dır. Tarsus’ta da Şevket Can’dır. Biz de Hamit Başkanımızla birlikte seçimi kazanmak ve seçimden sonra da birlikte el ele, gönül gönül’e memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Seçim gelip geçicidir. Kimseye gönül kırgınlığımız yoktur. Bütün Tarsuslu hemşerilerime hakkımı helal ettim’’ dedi.
BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
İlk başladıkları günden bu yana aynı strateji üzerinde olduklarını belirten Başkan Can, Birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik birinci önceliğimizdir. Biz büyük bir aileyiz dedik. Tarsus’ta yaşayan 336 bin insanımızın belediye başkanı olduk. Kesinlikle siyaset değil icraat yaptık. 31 Marta kadar da kırmadan, dökmeden, vatandaşlarımızla açılışlarımızı gerçekleştirerek güle oynaya bu süreci geçirmeyi düşünüyoruz’’ ifadesini kullandı.
SİYASİ RAKİP OLARAK KİMSEYİ GÖRMÜYORUM
Siyasi rakip olarak kimseyi görmediğini ifade eden Başkan Can, ‘’Tarsus Belediyesinin her kademesinde bulunmuş, sokaklarını karış karış bilen biriyim. Biz gücümüzü yaptığımız hizmetten alıyoruz. Belediyeciliğin de siyasetin de çıraklığından geliyorum. Çıraklığını yapmadığınız bir işin ustalığını yapamazsınız. Sadece cumhur ittifakının değil diğer siyasi partilerin de oylarına da talibim ve destek alacağımı biliyorum’’ şeklinde konuştu.
VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK
Verdikleri sözleri tuttuklarını söyleyen Başkan Can, ‘’İlk icraatımız Ülker Aydın Yaşlılar evi ile başladık. Ardından Taş kuyu mağaramızı turizme kazandırdık. 10 değişik mahalleye 10 tane taziye evleri, yaptığımız ve yapacağımız 14 tane cami inşaatımız, 6 değişik mahalleye 6 tane halı saha, 6 değişik mahalleye 6 tane yaşam boyu spor merkezi, 4 tane Pazar yeri açtık. Her mahalleye her köye hizmet yapmayı planladık ve devam ediyoruz. Ayrıca Şehit ailelerine ücretsiz ev ve Gazilerimize destek oluyoruz, vefa borcumuzu gösteriyoruz. Bunu yanı sıra toplu konut projelerimizle sözümüzü tutuyoruz. Biz belediye başkanları olarak şehrin geleceğini düşünmeliyiz, kazandığımız parayı şehrimize harcayalım ve dışardan para akışı sağlayalım, sosyal ve kültürel anlamda yeni yerler açarak ekonomimizi canlandıralım. Tarsus’umuz dinlerin, dillerin beşiği. Tarsus’umuz ciddi anlamda yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor, konaklama sorununu da çözümlediğimiz zaman daha da artacağına inanıyorum. Berdan projesi mesela 20 milyonluk bir proje. Ayrı bir dünya oldu Berdan. Suyun üzerinde ışıklandırmalar yapacağız. Adana ve mersinli hemşerilerimizi misafir edeceğiz. Hayalimdir, Tarsus’taki tarihi evlerde gerek butik otellerle, canlı müzik ve yemekle turistlerin ilgisini 24 saat açık bir mahalle oluşturmak’’ dedi.
İSTİHDAM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
İstihdam için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Can, ‘’Yatırımcılara da kapımız açık tek ricamız ikameti Tarsus’ta olan hemşerilerimizi işe almasıdır. Her türlü kolaylığı sağlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
ÖDÜLLÜ BELEDİYEYİZ
Ödüllü belediye olduklarını belirten Başkan Can, ‘’2015-16 yılında 2 yıl üst üste EFQM ödül aldık. Mükemmellikte Başarı ödülü aldık. Para falan diyorlar kesinlikle gerekli denetlemeler yapılarak, kriterlere göre değerlendiriliyor. Bu başarı bütün personellerimize aittir, hepimiz hak ederek aldık. Devamlılığını ve bir üst ödülünü almak için çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
ÜRETKEN VE SOSYAL BELEDİYECİLİK BİLİNCİNDEYİZ
Üretken ve sosyal belediyecilik bilincinde olduklarını ifade eden Başkan Can, ‘’Mesela, üretken belediyeyiz, hali hazırda bulunan Pazar yerlerimizin çatılarına güneş panelleri kurduk. Enerji üretmeye başladık. 15 bin kişilik Atatürk Açık Hava Gösteri Merkezini açarak vatandaşlarımıza kazandırdık. Sadece konser alanı değil, açık hava sineması, vatandaşlarımıza spor alanları şeklinde de hizmet edecek birçok ilde olmayan bir gösteri merkezi oldu. Belediye olarak bütçemizi yatırımlara yönlendiriyoruz. Lüks harcamamız yok. Vicdanen de rahatız. Gelirlerimizi yerinde harcama yapıyoruz. Bazı hizmetler belediyenin kasasından para harcamadan yapılıyor. Yap-işlet-devret modeliyle hizmetler yapıyoruz. Belediye olarak sadece yer gösteriyoruz, 10 yıl boyunca belediyemize kira alıyoruz. Belediye bütçesine gelir oluşturuyoruz. Vicdanımız rahat ve hesap veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur’’ dedi.
BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN VE KARDEŞLİĞİN ADRESİYİZ
Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin adresi olduklarını söyleyen Başkan Can, ‘’Bizim kırmızı çizgilerimiz vardır, vatanın bölünmezliği, bayrağımız, ezanımızı tartışmayacak bütün insanlarımızla el ele gönül gönül’e yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Tarsus’ta yaşayan bütün insanlarımızın belediye başkanıyız. Vatandaşlarımızdan tek ricamız futbol takımı tutar gibi belediye başkanı desteklemesinler, Tarsus’ta hizmette destan yazdık, yaptığımız icraatlara baksınlar öyle oy versinler. Tek ricamız budur. Biz Tarsus’ta birliğin, kardeşliğin, huzurun adresiyiz’’ ifadelerine yer verdi.
YENİ PROJELERLE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Yeni dönemde yapacaklarından bahseden Başkan Can, ‘’Kleopatra meydanı, toplu konut projelerimiz devam edecek, Eshab-ı Kehf’e seyir terası, 13 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecek, Tarsus Belediyesi olarak bir okul yapacağız, kongre merkezi, güzel bir kapalı spor salonu, ulaşım projelerimiz, Berdan projemiz etap etap devam edecek, Tarihi Ticaret Merkezi projemiz devam edecek, Gençlik merkezimiz, otel projelerimiz, otopark projelerimiz şeklinde hizmetlerimiz devam edecek. Rabbim hakkımızda hayırlıysa bu görevi bize nasip etsin. Bizler inançlı itikatlı insanlarız biz çalışırız. Bu görevlerin sorumluluğunu vebal olduğunu biliyoruz. Kimsenin burnu kanamadan bir seçim sürecini Rabbim Aziz Türk Milletine nasip etsin. Cumhur İttifakı olarak halkımızın içindeyiz huzurundayız. Allah bu yolda yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı