Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can "Siyaset Değil, İcraat Yapıyoruz"

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2017 yılında kentteki kamu kurumlarıyla iyi bir diyalog içinde çalışarak, siyaset yapmadan, hizmet ürettiklerini söyledi.

03 Ocak 2018 Çarşamba, 17:38
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can "Siyaset Değil, İcraat Yapıyoruz"
-

Bazı kamu kurumlarına katkı ve destek verdiklerini kaydeden Başkan Can, tek amaçlarının ortak payda da birleşip Tarsus’a hizmet etmek olduğunu belirtti.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖRTÜ BEDELİNİ BELEDİYE KARŞILADI
Altaylılar ve Ergenekon Mahallelerinde yapılacak iki okul için gerekli örtü bedelinin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödeneklerinde olmaması nedeniyle okul yapımının durma noktasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, projenin iptal edilme noktasına geldiğini ancak Tarsus Belediyesi olarak gönüllerinin razı olmadığını, eğitime destek verdiklerini söyledi.
Örtü bedeli olmamasından dolayı okulların yapılamayacağını öğrendiklerinde Belediye meclisinden karar alarak, 498 bin 110 TL para aktarıldığını kaydeden Başkan Can, eğitime yapılan her yatırımın kendileri için önemli olduğunu belirtti.
 
GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN 841M2 YER VE PROJE BEDELİ
Göçmen Sağlığı Merkezi’nin uygun yere yapılması için belediye olarak destek verdiklerini belirten Başkan Can, “Göçmen Sağlık Merkezi ile ilgili bir proje Fahrettinpaşa Mahallesine yapılması planlanıyordu. Biz  Girne Mahallesi’ne yapılmasının daha uygun olacağını, göçle gelen vatandaşlarımızın D-400 karayolun altında bulunan yerlerde daha yoğunlukta olduğunu önererek 841 metre kare  olan alanın Sağlık Bakanlığına tahsisini sağladık. Yaklaşık 1 milyon bedel değerinde yapılan işlem. Proje değişikliği olacağı için Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yeni bir proje şansı olmadığı için Tarsus Belediyesi buranın proje bedelini de üstlenmiş bulundu.” dedi.
 
CEZAEVİNE DE DESTEK
Cezaevine yapılan ziyaret esnasında bazı eksikliklerin olduğunun tespit edilmesi üzerine Belediye olarak destek olduklarını ifade eden Başkan Can, “Protokolün cezaevi ziyaretinde kadın mahkumların anne sütlerini muhafaza etmesi nedeniyle buzdolabı ve askerlerin koğuşlarına klima ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yardımcı olarak, o sıkıntıları da çözdük ” şeklinde konuştu.
 
TARSUS’TA ÜNİVERSİTE KURULMASI İÇİN BELEDİYE OLARAK GÖVDEMİZİ KOYDUK
Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a üniversite kurulması için gövdelerini ortaya koyduklarını belirterek, “Tarsus’u ekonomik açıdan atağa geçirecek en büyük projelerden biri üniversite projesidir. Önceki dönemde önceki milletvekillerimiz hem siyasi partiler hem Büyükşehir Belediye Başkanımız, oda başkanlarımız, rektörümüzün başkanlığında heyet halinde görüşmeler yapıldı. Bu görüşme kapsamında Takbaş’ta bulunan 350 dönümlük üniversite alanı 780 dönüme çıkarıldı” dedi.
 
ESKİ BELEDİYE BİNASI KYK’NA VERİLDİ
Tarsus Belediyesi olarak hayatın her alanında var olduklarını anlatan Başkan Can, “Kentteki yurt sıkıntısını çözmek adına eski belediye binamızı 10 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumu’na ücretsiz bir şekilde kullanması için tahsis ettik.  Öğrencilerimizin yurt sıkıntılarını bir nebzede olsa giderdik” şeklinde konuştu.
 
FAKÜLTE İÇİN YİNE BELEDİYEDEN EN BÜYÜK DESTEK
Başkan Can, “Tarsus’ta kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin binası için Okyay Plazanın bir katını komple tuttuk. Buranın tefrişatı ve kirası yine Tarsus Belediyesi tarafından karşılanıyor.  Buradaki amacımız şehrimize biran önce üniversite kurulmasıdır. Biz yerel yönetim olarak alt yapısını hazırlıyoruz” ifadesini kullandı.
 
TARSUS GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE 276 BİN TL. DESTEK
Başkan Can, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 276 bin TL katkıda bulunduklarını söyledi.
Başkan Can, “Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için de Tarsus Belediyesi bu işlevin içerisinde. Buranın plan uygulaması için Tarsus Belediyesi,  çet raporu ve diğer işlevler için şehrimizdeki işsizlik sorununun çözümü için ve ekonomiyi biraz daha canlı tutmak adına 276 bin lira ilk etapta plan çalışması için destek verdik. Tarsus’umuzun her alanda, hangi kurumun ne ihtiyacı varsa yeter ki, ortak payda Tarsus olsun destek veriyoruz. Biz siyaset yapmıyoruz, icraat yapıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”