Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can Taşobası Mahallesinde Alkışlarla Karşılandı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Taşobası mahallesinde hizmet bilgilendirme toplantısı düzenledi.

07 Kasım 2018 Çarşamba, 11:59
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can Taşobası Mahallesinde Alkışlarla Karşılandı
-

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve alkışlarla karşılanan Belediye Başkanı Şevket Can, bütün hemşehrileriyle selamlaştı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Taşobası Mahalle Muhtarı Ergün Bobuşoğlu, belediye tarafından mahallelerine yapılan hizmetler için teşekkürlerini iletti.
Bobuşoğlu ‘’Ne istediysek bizleri geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Şevket Can’a çok teşekkür ediyorum. Her şey Tarsus için diyerek gecesini gündüzüne katarak çalışan Şevket başkanımdan Allah razı olsun. Bizleri bugüne kadar hiç yalnız bırakmayan Şevket Can başkanımızın her zaman yanında olacağız. Desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz’’ dedi.
Yaptıkları hizmetlerle birliğin, kardeşliğin ve huzurun adresi olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, hiçbir vatandaşı ayırt etmeden, ayırmadan çalıştıklarını söyledi.
Başkan Can, ‘’Yeni yasayla birlikte 2014 seçimlerinden sonra 129 köyümüz, kapanan 5 tane beldemiz, şehir içerisinde bulunan 45 mahallemizle birlikte bizler Tarsus Belediyesi olarak 179 mahalleye hizmet vermeye başladık. Bizler 94 yılından bugüne kadar köylü vatandaşlarımızın duasını desteğini alarak bugünlere geldiğimizi biliyoruz. Onun için bütün köylü vatandaşlarımızdan Rabbim razı olsun. Biz bugün buradaysak önce Rabbimin izniyle sonra sizlerin duası ve desteğiyle bugün burada olduğumuzu biliyoruz. Unutmadık, unutmayacağız. Bizler ayrım yapmadan, ayırmadan, ötekileştirmeden, hiçbir köyümüzü birbirinden ayırt etmeden, hiçbir mahallemizi birbirinden ayırt etmeden Rabbimin rızasını kazanmak için çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz.
Bugüne kadar 46 hizmetimizi açmanın mutluluğunu ve heyecanını değerli hemşehrilerimle birlikte yaşadık. Bugüne kadar Tarsus Belediyesi olarak 10 değişik mahallede 10 tane taziye evi yaptık ve mahalledeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarsus’ta 3 tane cami inşaatını bitirdik, ibadete açtık. Şu anda 5 değişik mahallede cami inşaatımız devam etmektedir. 3 tane cami inşaatı köylerimizde ayrıyeten devam ediyor. 6 değişik mahallede 6 halı saha yaptık gençlerimizin hizmetine sunduk. 5 değişik mahallede 5 tane yaşam boyu spor merkezi inşaatımızı bitirdik vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda Şehit İshak mahallesindeki Pazar yeri bitti ve vatandaşlarımızın hizmetinde, 3 değişik mahallede Pazar yeri inşaatımız devam ediyor.
Çukurova’nın gerdanlığı olacak Berdan 1. Etap ve 15 Bin kişilik Gösteri merkezi gibi mega ve prestij projelerimizde son noktaya gelindi. İnşallah bu aydan itibaren açılışlarını da gerçekleştireceğiz.
Tarsus Belediyesi olarak üretken belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Şubat ayından itibaren kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Mevcut Pazar yeri çatılarına güneş panelleri yerleştirerek bu panellerden Şubat ayından itibaren elektrik üretiyoruz. İnşallah bir yılda 4 Milyonluk Tarsus Belediyesi elektrik üretecek.
Toplu konutla ilgili ön kayıtlarımız başladı. Tarsus’umuzda herkesi evlendireceğim demiştim. Evlenmeyen kimse kalmayacak demiştim. Vatandaşlarımız 472 toplu konut projesinin ön kayıtlarını 23 Kasım’a kadar belediye tesisleri içerisindeki Beyaz Ev’de yapabilecekler. 23 Kasımdan sonra müracaatlara göre evi olmayan, engelli, gazi olmak üzere müracaatlara bakacağız. Kriterimiz bu, ona göre noter huzurunda çekilişle vatandaşlarımızın evlerini, dairelerini vereceğiz. Bu projeyi Rabbimin izniyle de 24 ayda teslim edeceğim. Bütün Tarsuslu hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu bir başlangıç bu projeyi ilerleyen aylarda, ilerleyen yıllarda da devam ettireceğim.
Köylerimize gelince 129 tane köyümüz var. Bugüne kadar 78 köyümüzde parke çalışmasını bitirdik. Bugüne kadar 129 tane köyümüzde 105 park çalışmasını bitirdik. Gerçekten köylerimiz şehirleşecek, şehrimiz güzelleşecek düşüncesiyle köylerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten büyükşehir yasasından en fazla yararlanan kesim köylerimiz. Şu anda köylerimiz büyükşehir yasasıyla birlikte belediyelerimizin hizmetleriyle güzelleşiyor. İnşallah daha da güzel olacak diyorum.
Biz hizmetimizle birliğin adresi olduk. Kardeşliğin adresi olduk. Huzurun adresi olduk. Bu köyümüze arkadaşlarım 35 Bin metre kare parke yapmış. Bizler güvenin adresiyiz, bizler birliğin, beraberliğin adresiyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Rabbim birlikteliğimizi daim etsin, ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin diyorum’’ şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda Başkan Can, mahalledeki çocuklara hediyeler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”