Tarsus Belediyesi Kuruşunun 151. Yılını Dolu Dolu Etkinliklerle Kutluyor

Tarsus Belediyesi kuruluşunun 151. yılında 151 etkinlikle kutluyor. Program yarın usta Caz Piyanisti Hakan Ali Toker’in konseri ile başlayacak.

18 Haziran 2019 Salı, 12:29
Tarsus Belediyesi Kuruşunun 151. Yılını Dolu Dolu Etkinliklerle Kutluyor
-

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatları doğrultusunda Tarsus Belediyesi’nin kuruluş kutlamaları kapsamında planlanan programın açılışı yarın saat 19’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Çelenk konulması ile başlayacak.
19,20 ve 26 Haziran’da planlanan kuruluş etkinlikleri kapsamında konser ve konferanslar düzenlenecek. 151. Kuruluş Kutlama etkinliğinin yarınki bölümünde saat 19.30’da açılış konuşmasının ardından, geçmiş dönemlerde Tarsus’a hizmet etmiş olan yaşayan eski Belediye Başkanlarına plaket takdimi gerçekleştirilecek. Ardından araç trafiğine kapalı olan Yarenlik alanında usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker, Klasik Türk Müziği’nden uyarladığı caz eserleriyle Tarsuslu hayranlarına unutulmaz bir caz gecesi yaşatacak.
20 Haziran’da Perşembe günü ise Mustafa Kemal Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sacit Uğuz’u konuşmacı olarak katılacağı, “151. Yılında Tarsus Belediyesi Kuruluş ve Gelişimi” konulu konferansta saat 17:00 de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenecek. Ardından program, saat 18:00 de Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi/Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Ulutaş’ın “Bir Akdeniz Limanın Kapanış Hikâyesi” adlı konferans sunumuyla devam edecek.
Etkinlik kapsamında 26 Haziran 2019 Çarşamba günü düzenlenen programda şu şekilde; “Ticaret ve Sanayi Odasında saat 17.00’de Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Deniz Kaplan “Tarihte Bir Başkent Tarsus” adlı konferans, saat 18:00 de Arkeolog Hüseyin Adıbelli tarafından da “ Tarsus’ta Turizmin Yeri; Dün, Bugün ve Yarın” adlı konferans.”
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye geçmişinin çok eskilere dayandığını belirterek, “1868 yılında kurulan belediyemizden bugüne kadar maalesef herhangi bir arşivin olmaması çok üzücü. Belediyemiz köklü bir geçmişe sahip olmasının yanı sıra, Tarsus 10 bin yıllık bir şehir. Bünyesinde birçok değeri barındırmasına rağmen, kentimizin tanıtımı bugüne kadar istenilen düzeyde yapılamadı. Biz bu değerleri tüm dünyaya tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Buna yönelik birçok projemiz var. Kentimizi hak ettiği seviyeye ulaşması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Halkımızdan ricamız, el ve gönül birliği kentimize sahip çıkmaya ve tanıtmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarsus Belediyesi Kuruşunun 151. Yılını Dolu Dolu Etkinliklerle Kutluyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”