Tarsus Belediyesi Tarafından Düzenlenen Mevlid Kandili’nde Gönüller Coştu

Son peygamber olan Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlit kandili tüm İslam alemi tarafından kutlanırken, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen programda, gönüller coştu.

30 Kasım 2017 Perşembe, 10:54
G: 01.12.2017 - 12:45
Tarsus Belediyesi Tarafından Düzenlenen Mevlid Kandili’nde Gönüller Coştu
-

Tarsus Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Müftüsü Hayri Eranay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mevlit Kandili’ne özel olarak düzenlenen programda gelen misafirlere kandil simidi ikram edildi. Program 2015 Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ferruh Muştuer’in Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.



İlk konuşmayı  İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın yaptığı törende, Tarsus Eski Müftüsü Remzi Yavuz, günün anlam ve önemini belirtici  konuşma yaptı.
Semazen gösterisinin ardından İlahi Sanatçısı Hasan Önal ve Murat Belet konserleri ile izleyecileri adeta büyüledi. Daha sonra sahne alan Dursun Ali Erzincanlı şiir ve naatlarıyla Hz. Muhammed (sav)'i anlattı. Erzincanlı şiirlerini okurken, izleyicilerin gönülleri coştu.

Sevgili Peygamberin doğum yıldönümünün güzellikler getirmesini dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, katılımcıların Mevlid kandilini kutladı.

BAŞKAN CAN, “O (SAV) HERKES İÇİN YOL GÖSTERİCİYDİ”

Başkan Can,  “Bu akşam burada Yüce Peygamberimizin mübarek doğumunu anmak üzere Tarsus Belediyesi olarak bu anma programını sizler için tertip ettik. İnşallah O’nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşması, hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle konuşmama burada son verirken Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevî’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektâş-ı Velî’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selâm olsun. Peygamberimiz (s.a.v) in mübârek doğumu hepimize güzellikler getirsin diyorum” şeklinde konuştu.
Birlik ve kardeşliğin önemine değinen Başkan Can, “Bir Müslüman ülkede yaşamak, bir Müslüman şehirde yaşamak bir Müslüman ana babadan doğmak kadar güzel bir şey yoktur. İyi ki Türkiye’de yaşıyoruz iyi ki Müslümanız. Cenabı Allah’a ne kadar şükretsek azdır çünkü bugün Suriye’den Ülkemize gelen yaklaşık 4 milyon göçmen bulunmaktadır. Suriyelilerin gidecek bir ülkesi Türkiye vardı. Bizim gidecek hiçbir ülkemiz yok . Biz gitmeye de kalksak bizi kabul edecek hiçbir ülke yok. Bizim de bu ülkeden asla ve asla gitmeye niyetimiz yok. Ülkemiz zor günler geçiriyoruz. Biz ben değil biz olarak hareket ederek  birbirimize sımsıkı sarılmak zorunluluğumuz ve mecburiyetimiz var. Çünkü bu ülke hepimizin çünkü bu ülkede hepimiz yaşıyoruz. Çünkü biz bu ülkeden gitmeye veya terketmeye niyetimiz yok . Ülkemizde ezanlarımız okunuyorsa bayraklarımız gönderde duruyorsa bu birlikteliğimizin sayesinde. Cenabı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Cenabı Allah ülkemizde ve şehrimizde huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin diyorum bu mübarek günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum hepinizin mübarek Mevlid Kandilini en içten duygularımla kutluyorum . Cenabı Allah affedicidir affetmeyi sever. Cenabı Allah bağışlayıcıdır bağışlamayı sever. Cenabı Allah bütün Ümmeti Muhammedi bağışlasın affetsin ve bizleri de affetsin” dedi.
Program’da Başkan Can, Hafızlık eğitimlerini tamamlayan hafızlara altın taktı ve programa katılan sanatçılara hediyelerini sundu.
Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi