Tarsus Belediyesi Yıl Sonu Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Başkan Can yıl sonu etkinliği düzenledi...

22 Aralık 2018 Cumartesi, 15:44
Tarsus Belediyesi Yıl Sonu Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
-

Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Yıl Sonu Hizmet Bilgilendirme Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.
May Life Plaza’da gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a tüm hemşehrileriyle birlikte hareket ederek hizmet ettiğini dile getirdi.
Başkan Can, “Hizmetlerimizi yapmadan önce vatandaşlarımızla muhtarlarımızla görüşerek planladık. Cami isteyen mahallemize cami, cemevi isteyene cemevi, halı saha isteyene halı saha yaptık eserlerimizi birlikte gerçekleştirdik. Oda ve dernek başkanlarımızla da irtibat halinde çalıştık. Sayın kaymakamımıza da şükranlarımı sunuyorum. Hepimizin düşüncesi şehrimize hizmet etmek’’ ifadesini kullandı.
Büyükşehir yasasından en çok etkilenen belediyelerin başında geldiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, nüfusu fazla olan belediyeler için bu yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
BİZ BU İŞİN MUTFAĞINDAN GELİYORUZ
Belediyeciliğin mutfağından geldiklerini dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Biz bu işi biliyoruz. Berdan projesini gerçekleştirdik 20 Milyon, üretken belediyeyiz, elektrik üretiyoruz, maliyeti 20 Milyon, yılda 5 milyonluk elektrik üretiyoruz. Toplu konut işine girdik. Tok’iden daha ucuza, daha konforlu konutlar yapacağız. Şu anda seyir terası projemiz hazır. Orman bakanlığından iznini aldık. İnşallah Eshab-ı Kehf’in en tepesine uyduların olduğu yere 10 Milyonluk bir proje ile muhteşem bir seyir terası yapacağız. Ankara da konuk evi kiralamayı düşünüyorum. Tarsus’tan giden hemşerilerimizin sorunlarını sıkıntılarını dinlemeyi, askerimizi, oraya gidenleri orada misafir etmeyi düşünüyorum. Balık pazarı projemizin ihalesini Ocak ayı içerisinde yapacağız. 73 Şehit ailesine ücretsiz konut veren tek belediye Tarsus Belediyesidir. Gerçekten örnek bir proje. Biz ilkleri yapan belediyeyiz. Bu vesile ile de şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 13 mahallede kentsel dönüşüm işaretledik. Müteahhitlerimizin girmediği yerlerde biz toplu konut projeleri yaparak vatandaşlarımızı evlendireceğim. Bizim işimiz mesleğimiz belediyecilik. 5 yıldır sizlerle birlikte hizmet ettik. Hizmet ederken hiç kimsenin ırkını, memleketini sorgulamadık. Partisini sorgulamadık. Tarsus’umuzda yaşayan, havasını teneffüs eden, suyunu içen bizim hemşerimizdir düşüncesiyle yola çıktık. Biz şunu biliyoruz. Bu görev bir vebaldir. Hepinizin bizlerde hakkı vardır. Hepiniz bizlere inanarak güvenerek bu görevlere getirdiniz. Biz şunu başardık. 336 Bin insanımızın belediye başkanı olduk. Çünkü biz siyaset yapmadık. Biz vatandaşlarımızın duasını almayı düşündük.
BEREKETLİ ŞEHRİN BELEDİYESİYİZ
Bugüne kadar 350 milyonluk yatırım yaptık. 5 yılda bunu yapmak her baba yiğidin harcı değil. 150 milyonluk otel karma projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Ekonomik durumlardan dolayı işi yüklenen firma biraz ağırdan alıyor. Gayet normal. Onuda sayarsak 500 milyon oluyor ki bunu çoğu zaman büyükşehir belediyeleri yapamıyor. Hemşerilerimizin duasını alarak Rabbim paramızı bereketlendiriyor. Hiçbir inşamızın kırmadan, dökmeden bu görevi yürüttük. Rabbim hakkımızda hayırlıysa, Rabbim şehrimize kim daha iyi hizmet edecekse ona belediye başkanı olmayı nasip etsin. Bundan daha güzel bir dua yoktur sanırım. Seçim konusunda biz kırmadan incitmeden bu süreci götürmeye gayret ediyoruz. Benim ölçün kriterim şehrimize kim daha iyi hizmet edecekse o belediye başkanı olsun. Çünkü biz Allah’a sığınarak bu yola çıkıyoruz. Bu koltuklar gelip geçicidir. Önemli olan bizim hizmet etmemizdir.
BURADAN HANIMIMA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM
7/24 hemşerilerimize hizmet ediyoruz. Sabah çıkıyoruz, akşam dönüşümüz belli değil. Sağolsun hanımım Öznur hanım, çocuklarımın annesi bana büyük destek oluyor. Rabbim ondan razı olsun.
Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozdurmasın. Ülkemizin geleceği için hep birlikte omuz omuza çalışmayı bizlere nasip etsin.  Bu duygu ve düşüncelerle 2019’un şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, herkesin birbirine sımsıkı sarılması gerektiğini söyledi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Bu makamlarda 2 önemli ilke vardır. Birincisi Allah rızası, ikincisi kendinden vazgeçmektir. Önemli olan budur. Sizlerde bu düşüncedesiniz, bizlerde ve belediye başkanımızda. Ayrıca ülkemizin çevresini görüyorsunuz. Düşmanlarımız açık arıyor. Ama bizim birbirimize sarıldığımızı gördüklerinde cesaret edemiyorlar. Bizde birbirimize toplu sarıldığımızda başarılı oluyoruz. Allah birlik beraberliğimiz bozdurmasın” dedi.
Program yerel sanatçıların ve Urfa sıra ekibinin türküleriyle son buldu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”