Tarsus Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşme Sevinci

Tarsus ilçesinde, Belediyeyle Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye personeline ilk yıl için  %14.60, ikinci yıl içinde %5’lik zam verildi.

28 Aralık 2017 Perşembe, 12:12
Tarsus Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşme Sevinci
-

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkanı Şevket Can, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.
Yerel yönetim olarak personeline zamanında ücretini ödeyen örnek belediyelerden biri olduklarını söyleyen Belediye Başkan Can, Avrupa ve Türkiye’de Mükemmellik Ödülü alan tek belediye olduklarını belirtti.
Başkan Can, “Bugün inşallah kadrolu işçi olarak nitelendirdiğimiz çalışanlarımızla 2 yıllık sözleşme imzalayacağız. Mesai arkadaşlarımız belli bir oranda çalışma yaptı. Tarsus Belediyesi olarak şehrimize birlikte hizmet ediyoruz. Taşeron kadrosunun geçmesinden şahsım olarak mutlu oldum. Gönlüm isterdi ki, taşeronda hizmet alımında çalışan arkadaşlarımızın daha fazla ücret almasını veya daha fazla sosyal haklardan faydalanmasını isterdim. En azından başlangıç olması da güzel bir şey” dedi.
Belediye olarak örnek olduklarını kaydeden Başkan Can, “Artık yeni taşeron kadrosuyla birlikte Tarsus Belediyesi bir personel isteği olduğu zaman İşkur’a yazacak. İşkur bizim yapmış olduğumuz talebi 3 veya 5 katını bize gönderecek gelen isimler arasında mülakat veya yazılı yaparak  onu Tarsus Belediyesi çalışanı yapacağız.
Tarsus Belediyesi çalışanına zamanında ücretini ödememiz gerek sigorta, gerek vergi gerek herhangi bir borcumuzun olmaması az veya çok maaşların düzenli alınması büyük bir imkan. Yıllarca biz bunu uyguladık, kurumsal bir yapımız var, sizlerle birlikte ödüllü bir belediye olduk. Çalışmalarımız Büyükşehir yasasına rağmen, gelirimiz ve yetkimiz yüzde 60 azalmasına rağmen, Büyükşehir yasasından en fazla etkilenen Türkiye’de başta gelen belediye olmamıza rağmen bu güne kadar 25 açılışımızı sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Bunun yanında devam eden işlerimiz yapacağımız işlerimiz ve projelerimiz var. Gerçekten kıt kanaat gelirimizle az gelirimizle çok işler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.
Ben şahsım olarak bu güne kadar yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Biraz daha gayretli olmanızı, biraz daha performansı arttırmanızı istiyorum” şeklinde konuştu
Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ise, “Belediyenin bütün imkanlarını kullanarak vermiş olduğunu, bu son zamlar için biz sizlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca toplu iş sözleşmesinde emeği geçen personelimize, başkan yardımcılarımıza ve kendi yönetici arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. İnşallah taşeron olan kardeşlerimiz de sendikalı olma hakkı verilirse, bizlerde iler ki günlerde başkanımızın yol göstereceğine inanıyoruz” dedi.
Başkan Can, yıllık yaklaşık olarak %10.24’lık zam verdiklerini, ilk altı ay için %5, ikinci altı ay içinde %5’lik zam uyguladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ve Belediye Başkanı Şevket Can tarafından imzalandı.
İmzadan sonra söz alan Şube Başkanı Hüseyin Gün, bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti