Tarsus Gençlik Kampı, Bir Kez Daha Yaş Almış Vatandaşları Ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampı’nda bir etkinlik düzenledi.

01 Temmuz 2021 Perşembe, 10:00
Tarsus Gençlik Kampı, Bir Kez Daha Yaş Almış Vatandaşları Ağırladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan yaş almış yurttaşlar için sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekli olmasından dolayı her yıl kutlanan Emekliler Günü dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampı’nda renkli görüntülere sahne olan bir etkinlik düzenledi.

Kent Orkestrası’ndan emeklilere muhteşem konser

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten ve yaş almış yurttaşların güzel zaman geçirmesine fırsat sunan Mersin merkez ve Tarsus Emekli Evlerine üye yurttaşların ilk kez birlikte katıldığı programda Kent Orkestrası tarafından muhteşem bir konser verildi.

Tertemiz havada, ağaçların altında, pandemi kurallarına azami özen gösterilerek gerçekleşen etkinlikte çalınan hareketli müziklere eşlik eden bazı emekliler, oynayarak stres attı, arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Mersin’den 60, Tarsus’tan ise 40 emekli yurttaşın katıldığı etkinlik kapsamında Gazeteci-Yazar Mirza Turgut tarafından Mersin’in ve bölgenin yakın tarihini içeren bir sunum da gerçekleştirildi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar ile Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan katıldı.

“Burası çok güzel”

Mersin Emekli Evi üyelerinden Hülya Tümer, gönüllerince eğlendikleri etkinlik hakkında, “Emeklilere böyle bir gün hazırladıkları için çok teşekkür ediyoruz Vahap Seçer Bey’e. Başarılı çalışıyor, başarısından çok memnunuz. İnşallah daha uzun yıllar kalır. Burası çok güzel, çok memnun olduk” dedi.

“Bugüne kadar bu güzellikleri yaşatan olmadı”

Bir başka Emekli Evi sakini Meral Aksoylar, “Vahap Beyin emeklilere verdiği değeri en üst katlarda değerlendiriyorum. Çünkü bugüne kadar bu güzellikleri yaşatan olmadı. 40 yıldır Mersin’de çalışıyorum, 18 yıldır emekliyim, ilk defa çok güzel bir emekli günü yaşadım. Özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Şimdiye kadar hiç böyle bir etkinlik olmadı”

Tarsus Emekli Evi üyesi Ömer Ünlü, daha önce böyle etkinlik düzenlenmediğini ifade ederek, “Yıllardır Tarsus’ta emekliyiz. Şimdiye kadar hiç böyle bir etkinlik olmadı. Bu işi organize edip, bize bu hizmeti verenlere sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Uzun zaman evde kapalı kaldıktan sonra bugün bana çok mutlu geldi”

Uzun süre evde kapalı kaldıktan sonra Emekli Evlerinin düzenlediği programlarla moral bulduğunu kaydeden bir başka emekli Zeynep İlkul ise “Uzun zaman evde kapalı kaldıktan sonra, bugün bana çok mutlu geldi. Benim için çok büyük bir değişiklik, kapalı yerlere girmiyorum sağlığım açısından. Fakat bugün burada açık alanda hep beraber olmak kendi yaşıtlarımla; çünkü emekli olunca çocuklar da olsa, torunlar da olsa pandemi döneminde tamamen yalnız kaldık. Bu etkinliği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Tarsusumuzun en nezih ortamlarından birindeyiz”

Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, “Emekli yurttaşlarımız, emekli büyüklerimiz; hafızalarımız burada. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkürü bir borç biliyoruz. Çünkü emeklilerimize, hatta gençlerimize, yaşlılarımıza, Mersin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yaşayan bütün insanlara verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar ise “Emekliler Haftası nedeniyle bu önemli gündeki etkinlikte iki Emekli Evimizdeki emeklilerimizi birleştirdik. Atatürk’ün emekli olduğu gün. Özellikle bugünde emeklilerimizi bir araya getirmek istedik. Tarsus Emekli Evi ve Mersin Emekli Evi üyelerini canlı müzik eşliğinde bir araya getirdik, eğlenmelerine vesile olduk” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti