Tarsus Kavaklı Cami'nin Temeli Atıldı

Tarsus Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesinde yaptırılan Kavaklı Cami’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

27 Mart 2018 Salı, 18:11
Tarsus Kavaklı Cami'nin Temeli Atıldı
-

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende İlk olarak söz alan Kavaklı Mahallesi Muhtarı Erol Bal, yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Erol Bal, “Daha önce mahallemizde rahmetli Ahmet Şahbaz hocamız adına yaptırılan yaşam boyu spor merkezinin açılışını gerçekleştirmiştik. Başkanımızdan birde camii talebimiz olmuştu. Sağolsun bizden gelen bu cami talebini olumlu değerlendirdi ve bugün burada temelini atıyoruz. Başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Göreve geldikleri günden bugüne kadar toplam 33 eseri vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, şimdi de yeni bir hizmet olan Kavaklı Cami’nin temelini atmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
Başkan Can, “Kemalpaşa ve Beydeğirmeni mahallemizde bugüne kadar 2 cami inşaatımızı bitirdik ve hizmete açtık. Şu anda 4 farklı mahallede cami inşaatlarımız devam ediyor. Ergenekon, Anıt, Akşemsettin ve Barbaros mahallesinde inşaatlarımız devam ediyor. Bugün burada temeli atarken inşallah 1 ay içerisinde Barbaros mahallemizde de cami temel atma töreni yapacağız. Bitenlerde dahil toplam 8 cami olacak. 3 köyümüzde de cami inşaatımız başladı. Böğrüeğri, Kenzin ve Takbaş köylerimizde cami inşaatlarımız devam ediyor. Tarsus Belediyesi olarak bu cami inşaatlarımızın projesini çizdiriyoruz, betonunu veriyoruz, bazılarının da demirlerini vererek başlamalarına vesile olduk. Ayrıca Tarsus’umuzun 45 mahalleden oluşuyor. 8 değişik mahallemizde taziye evini tamamladık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şerhimizde 5 yaşam boyu spor merkezi inşaatı yapmıştık bunlardan bir tanesinin açılışı kaldı inşallah 1-2 ay içerisinde bunu da açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni yasayla birlikte kapanan 5 belde belediyemizin binaların restorasyon çalışmaları bitme aşamasında. Şehrimizde 129 köyümüz var. Bugüne kadar 55 köyümüzün parke çalışmasını bitirdik. Parke çalışması biten köylerimizde park çalışmasına başlıyoruz. Parke için ihalemizi yaptık. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar 129 köyümüzde parkesiz, parksız köy bırakmamak” şeklinde yapmış ve yapacak olduğu hizmetleri anlattı.
Başkan Can, “Kavaklı mahallemizde daha önce bizde de emeği olan eski meclis üyemiz Ahmet Şahbaz adına yaşam boyu spor merkezi açmıştık. Şu anda Ahmet Yesevi parkını ve çay bahçesini yenileme çalışmamız başladı. Bu cami inşaatımız da mahallemizden gelen talep üzerine devreye aldık. Yüklenici firma ile de görüştüm inşallah bu yılın sonunda bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.
TOKİ’DEN DAHA UCUZA, DAHA KONFORLU KONUT YAPACAĞIM
Başkan Can, “Daha önceki açılışlarımızda da belirtmiştim. Toki’den daha ucuza, daha konforlu ev yapacağım demiştim. Şu anda mimarımız uygulama projesine geçti. İnşallah 3-4 ay içerisinde üye kaydına başlamayı düşünüyorum. Altını tekrar çiziyorum. Tarsus’ta yaşayan bütün vatandaşlarımızı evlendireceğim” şeklinde konuştu.
BİZİM ÇALIŞMAKLA İLGİLİ BİR SORUNUMUZ YOK
Başkan Can, “Bizim hizmet ve çalışmakla sıkıntımız yok. Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın demişler. Biz bu işin çıraklığından geliyoruz. Her mahallede her caddede alın terimiz var. Bizim tek bir amacımız var. Dini, dili, ırkı, memleketi, partisi ne olursa olsun Allah rızası için hizmet etmek amacındayız. Bunu başarmak için çalışıyoruz. Başarının sırrı ben olarak değil biz olarak çalışmaktan geçer. Bu kutlu yolda bizimle beraber olun. İnşallah her zorluğu aşarız” dedi.
Tören sonunda Başkan Can, mahalledeki çocuklara hediyeler dağıttı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti