Tarsus Müftülüğünden "Medya ve Şiddet" Konulu Konferans

Toplumun büyük bir kısmını kuşatan sosyal medyanın zararlı kullanımını ortaya koymak, aile ve toplum değerleri üzerindeki etkilerini gündeme taşımak amacıyla "Medya ve Şiddet" konulu bir konferans düzenlendi.

21 Şubat 2020 Cuma, 16:05
Tarsus Müftülüğünden "Medya ve Şiddet" Konulu Konferans
-

Tarsus Müftülüğünce, ilçemizde görevli tüm din görevlilerine mahsus tertip edilen konferansın sunumunu Gazeteci-Yazar ve Tv. Programcısı Veyis Ateş gerçekleştirdi.
Müftülük Konferans salonunda yapılan konferans, İmam-Hatip Ekrem ARATEKİN’in Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
İl Müftüsü Dr Şaban KONDİ, İlçe Kurum amirleri ve STK temsilcilerinin katıldığı konferansın açış konuşmasını yapan Tarsus Müftüsü Ali CAN, “Şüphesiz haberleşme alanında kitle iletişim araçları en başta yer almaktadır. Bu yüzden medya, bilgilendirmesi ve hatta yönlendirip harekete geçirmesi açısından günümüzde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilmektedir” dedi.
Medya ve iletişim kanalları ile olaylara verilen ani ve öfkeli tepkilerin sonuçlarına değinen Müftü Ali CAN; “argo ve küfür içerikli cümlelerin kullanılmasının etkisiyle şiddet dili sosyal medyada yerini aldığını görüyoruz. Sosyal medya bazı zamanlarda öfke kusma aracı olarak kullanılıyor. Mağdurların ve diğer insanların etkilenme durumu göz ardı ediliyor veya bilerek bu yolla insanlara zarar verilmeye çalışılıyor. Şiddet içeren olaylara tepki gösterirken bile toplum, kendi yarattığı şiddetin pençesinden kurtulamayabiliyor” dedi
İl Müftüsü Dr. Şaban KONDİ’nin selamla konuşmasından sonra Kürsüye davet edilen HaberTürk Tv yapımcısı Veyis ATEŞ, medyadaki şiddet olaylarının artmasında arz-talep dengesine dikkat çekerek; “reytingi izleyici tayin eder, medya da izlenmek ister. Maalesef reyting katsayısı medya kuruluşları tarafınca önemsendiğinden izleyicinin talebi belirleyici oluyor. İlgili kuruluşlarında reyting sağlama adına rağbet gören dizi, haber vs. ye yönlendiğini, medyadaki şiddetin önlenmesinde izleyicinin ilgisiyle gerçekleşebileceğini ifade etti.
Sosyal medya alanında görmek, görünmek ve gözetlemek kavramlarının önemi üzerinde duran Veyis ATEŞ, insanların görünür olmak istediklerini, bunun içinde sosyal medya alanını kendi istekleriyle mahrem alanlarını görünür kıldıkları bir alan olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Sosyal medyanın kullanımıyla evliliklerde ve eşler arası ilişkilerde bazı problemlere dikkat çeken ATEŞ, sosyal medya alanının sahte yaşamlar inşa edilmeye müsait bir alan olduğunu ve özellikle çocukların internet kullanmalarına kontrollü bir şekilde izin verilmesi gerektiğini belirtti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti