Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Meclis Başkanı Hakkı Ekincioğlu'ndan Kutlama Mesajı

Başkanlar Kaya ve Ekincioğlu'ndan mesaj

25 Aralık 2020 Cuma, 12:30
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Meclis Başkanı Hakkı Ekincioğlu'ndan Kutlama Mesajı
-

Başkan Murat Kaya;Tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,İstiklal Şairimizi Vefatının 84. Yıldönümünde Andı
Tarsus Ticaret Borsası’nın 2020 yılı son Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutladığı toplantıda İstiklal Şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’u da vefatının 84. Yıldönümünde andı.
Başkan Murat Kaya mesajında "Tarih, bir milletin özüdür, ilham kaynağıdır. 99 yıl önce verilen mücadele sonucu büyük bir destana imza atılarak kazanılan medeniyetler ve dinler beşiği olan Tarsus’umuzun kurtuluş gününü kutlamanın gururu içindeyiz.
Al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği Milli Kurtuluş Mücadelemiz sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi günümüzde de vatan evlatları seve seve canlarını vermektedir. Onların hakkı hiç ödenemez. Bizlerin yapması gereken Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları vatan topraklarına sahip çıkmaktır.
Bu vesileyle, 27 Aralık Kurtuluş Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyorum.”
İstiklal Şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 84. Yıldönümünde anan Başkan Murat Kaya, “Başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan, bir milletin bağımsızlık aşkını, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığı, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesini milli ve manevi duyguları öne çıkararak mısralara döken vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 84'üncü yıl dönümünde rahmetle anıyorum" dedi.

Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

 

Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde yayınladığı mesajda;

 

Binlerce yıldır farklı kültürleri içinde yaşatmış ve yaşatmaya da devam eden, paha biçilemez büyük bir tarihi zenginliği içerisinde barındıran güzel kentimize üretimi, istihdamı ve ticareti arttırarak daha fazla sahip çıkmalıyız.

 

Güzel Tarsus’umuzun kurtuluşunu kutladığımız bu anlamlı günde, bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bağımsız bir ülke ve rengini şehitlerimizin kanından alan, semada özgürce dalgalanan Ay-Yıldızlı bayrağımızı armağan eden tüm kahramanlarımızı, saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum. "ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi