Tarsus Ticaret Borsası Heyeti, Moskova’daki ‘’Yurt Dışı Pazar Faaliyeti’’ Çalışmasından Kazançlı Döndü

Tarsus Ticaret Borsası "Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme" Projesine İlişkin (17UR-GE040) URGE kapsamında 15-18 Nisan 2019 tarihinde Moskova'da Rusya pazarı ve Rusya'ya ihracatı geliştirmesi, ticari ikili görüşmelerini tamamlayarak, yurda döndü.

25 Nisan 2019 Perşembe, 03:42
Tarsus Ticaret Borsası Heyeti, Moskova’daki ‘’Yurt Dışı Pazar Faaliyeti’’ Çalışmasından Kazançlı Döndü
-

Borsa Başkanı Murat Kaya Borsa Meclisi Nisan Ayı Olağan toplantısında, gerçekleştirilen ziyarete dair Ticaret Bakanlığına sunulmak üzere hazırlanan raporun bilgisini Meclis üyeleri ile paylaştı.
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya Meclis toplantısında Borsa üyelerinin % 100 memnuniyet düzeyiyle tamamlanan ticari ziyaretin raporu hakkında şu ifadelerde bulundu;
"2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında 17.URGE.040 kodu ile onaylanan ‘'Tarsus Tarım Ürünleri Grubu İhracatı Geliştirme'' Projemiz dâhilinde 15-18 Nisan 2019 tarihlerinde proje üyemiz firmalardan oluşan ticari heyetimiz ile Rusya’nın Moskova şehrine ‘’Yurt Dışı Pazar Faaliyeti’’ gerçekleştirdik.
Ziyaretin ilk günü Foodcity gezisinde, Foodcity Müdüriyetinden yetkililerle heyetimiz 18 firma ziyaretinde bulundu. Genel olarak burada kompleksin işleyişi firmalarımıza anlatıldı. Faaliyet kapsamının ikinci gününde ticari heyetimiz ile görüşmek üzere 22 Rus firmasından genel müdür , satış müdürü, ticari direktör, satış sorumlusu statüsünde 26 yetkili katılımcı olarak firmalarımızla üst düzey görüşmelerini tamamladı. Ticaret Ateşemiz Sn. Murat Haydar Öztürk ile Moskova Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Türk firmaları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri de bizim heyetimize eşlik ederek, yardımcı olmuşlardır.Heyetimiz son gün Rus Türk İşadamları Birliğinin davetlisi olarak RTİB Eş Başkanı Sabahattin Yavuz tarafından ağırlanmış olup, RTİB temsilcileri tarafından Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı açısından önem taşıyan hususlar burada anlatılmıştır.
Faaliyete Katılan Firmalarımıza; İşbirliği kuruluşu tarafından faaliyete ilişkin yeterli düzeyde bilgilendirme yapılıp yapılmadığı sorulduğunda buna ilişkin firmalarımız memnuniyet düzeyini %100 oranında geri bildiriminde bulunmuşlar, Rusya'ya gerçekleştirilen faaliyetin borsa üyemiz firmaların rekabet gücünü ve ihracatını artıracak bilgi ve birikim sağlama düzeyi sorulduğunda ise %99 olduğu firmalarımızca bildirilmiştir. Bu faaliyet kapsamında yapılan toplam görüşme sayısı 169, olumlu sonuçlanması beklenen görüşme sayısının ise 121 olduğu belirlenmiştir. Rusya'ya satış gerçekleştirilecek alıcı sayısının da bu ziyaret içinde 27 adet olacağı görüşmelerin ardından raporlanmıştır.
Gerçekleşen Rusya ziyaretinde firmalarımız, Rusya'da Tarım sektöründe ithalat yapan firma yetkilileriyle görüşerek potansiyel müşteri bağlantıları kurmuş, Rusya'ya ihracat yapan rakip ülkelerin ürünlerini de analiz etme imkânına kavuşmuşlardır. Rusya'ya ihracat ile ilgili ticari ve hukuki şartların neler olduğu bu ziyaretimizin ana kazanımıdır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”