Tarsus Zeytin Platformu Tarsus Sarıulak Slowfood ekibinin katılımıyla Borsa Başkanlık Toplantı salonunda toplandı

Tarsus Zeytin Platformu toplantısının konukları Mersin Kent Konseyi - Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu oldu.

26 Ağustos 2019 Pazartesi, 14:41
Tarsus Zeytin Platformu Tarsus Sarıulak Slowfood ekibinin katılımıyla Borsa Başkanlık Toplantı salonunda toplandı
-

Tarsus Ticaret Borsası'nın sekretaryasını yaptığı toplantı, Borsa Başkanı Murat Kaya'nın Başkanlığında, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Serdal Gökçek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı , Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü Üretim ve İşletme Bölümünden Z.Y.M. Cengiz Türkay'ın hazır bulunduğu Tarsus Zeytin Platformu toplantısının konukları Mersin Kent Konseyi - Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu oldu.
Borsa Başkanı Murat Kaya, toplantının içeriğini oluşturan gündemlerin Tarsus için , markalaşma noktasında önemli bir basamak olduğuna dikkat çektiği açılış konuşmasında Tarsus Sarıulak Zeytinin coğrafi işaretinin ve marka değerinin anlaşılması noktasında birlikteliğin ve beraber hareket etmenin önemine değindi.
Başkan Murat Kaya, platformun daha önce gerçekleştirdiği toplantılarda alınan kararları hatırlatarak, Platform üyelerinin de dahil olacağı Tarsus Sarulak zeytinin tanınırlılığını arttırmak, farkındalık yaratacak projelere destek verilmesini istedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, toplantıda bu hasat döneminde Sarıulağı ayrıcı unsurlara daha çok dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, Belediye ile işbirliği içerinde Tarsus Sarıulak Zeytininin hasat sonrası satışlarında denetim mekanizmasını kullanarak coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytinine sahip çıkılmasını, üretici ile satış yapanları bu konuda bilinçlendirici çalışmaları yürütmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ise, üretici merkezli bir kuruluş olarak Tarsus Sarıulak zeytin yetiştiricisi üreticilerin ÇKS kayıtlarında sağlayacakları Tarsus Sarıulak zeytin ürününü belirlemede yardımcı olacaklarını, coğrafi işaretli ürünün avantajlarını bilinçlendirmek için yapılacak faaliyetlere destek olacaklarını ifade etti.
Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, yapılacak çalışmalar kapsamında değerli bir ürünün coğrafi işaretini olmasının avantajlarını kullanarak gerek Tarsus Sarıulak Zeytininin tanıtımına ve gerek Tarsus Sarıulak Zeytin Yağının tanıtımında, belediye olarak çalışmalara destek vereceklerini, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kurulacak işbirliği sayesinde coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytinine sahip çıkarken yağının da korunmasına destek olacaklarını ifade etti.
Mersin Büyükşehir Tarım Daire Başkanı Serdar Gökçek, platformun toplantısına ilk defa katıldığını ifade ederek yapılan çalışmaların Tarsus'un zenginliğini ortaya çıkardığını , Büyükşehir belediyesi olarak Tarsus Sarıulak Zeytin Fidanı üretiminde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü ile işbirliği kurularak fidan üretiminin artırılmasına, dağıtılmasına destek verecek faaliyetlerde bulunabileceklerini, coğrafi işaretli sarıulağın tanıtımında, kullanılmasında kooperatifler aracılığı ile pazarlanmasında gerekli işlemleri başlatabileceklerini söyledi.
Toplantıda, Mersin Kent Konseyi - Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu Tarsus Sarıulak Zeytini ve yağı için hazırladıkları hareketlilik planından bahsederek planlarını anlattı.
Tarsus ’u en doğru şekilde yansıtacak, Tarsus'un üretim potansiyelini arttıracak, istihdam yaratacak, Tarsus'a enerji ve motivasyon kazandıracak daha dinamik bir Tarsus için el birliği ile çalışmalara devam edileceği mesajı verilirken Başkan Murat Kaya, Tarsus'un yerel aktörleri ile birlikte başarıya ulaşacaklarını ifade ettği toplantı, Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu'nun Tarsus Sarıulak Slowfood için başlatmayı hedefledikleri sunumun ardına son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”