Tarsus Zeytin Platformu Üst Kurulu Toplandı

Tarsus'ta üretilen, yetiştirilen, ürünlerin marka değeri bilinilirliği, kalitesi ile marka güven endeksinin yükseltilmesi için önemli üst kurul toplantısı yapıldı.

21 Mart 2019 Perşembe, 11:53
Tarsus Zeytin Platformu Üst Kurulu Toplandı
-

Tarsus Ticaret Borsası'nın sekretaryasını yaptığı toplantı, Kaymakam Yüksel Ünal Başkanlığında, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü Üretim ve İşletme Bölümünden Z.Y.M. Cengiz Türkay ile Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve ve Tarsus Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Yarman'ın da katılımı ile gerçekleştirildi.
Kaymakam Ünal, toplantının içeriğini oluşturan gündemlerin Tarsus için, markalaşma noktasındaönemli bir basamak olduğuna dikkat çekerek yapılacak çalışmaların başarıya ulaşması için birlikteliğin önemine değindi.
Başkan Murat Kaya, platformun daha önce gerçekleştirdiği toplantılarda alınan kararları hatırlatarak platformun yeni üyesi Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı'yı seçildiği görevinden ötürü yeniden kutlayarak başarılar diledi.
Tarsus'ta üretilen, yetiştirilen, ürünlerin marka değeri bilinilirliği, kalitesi ile marka güven endeksinin yükseltilmesini hedeflediklerini ifade eden Kaya, Tarsus'un yerel aktörleri ile birlikte başarıya ulaşacaklarını da toplantıda değindi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, toplantıda Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonunun tanıtımını yaparak, fondan yararlanılabilecek kaynakların detaylarını anlattı. Yararlanılabilecek fon miktarı hususlarında da bilgilendirmede bulundu.
Tarsus TSO Başkanı Koçak ise platformun tarımsal üretimin dışında tarımsal ticareti de sürükleyici bir yapıya ivme kazandırması için oda olarak desteklerinin devam edeceğini söyledi.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Avcı, üreticinin alın terini, emeğini destekleyecek, verimi arttıracak, üretimde markalaşmaya yönelecek her türlü oluşuma destek verdiklerinin altını çizdi.
Toplantıda Ayrıca Tarsus Ticaret Borsası ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü arasında düzenlenen TARSUS SARI ULAK ZEYTİNİÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ yenilenerek 2021 yılına kadar uzatıldı.
Toplantıda, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD)'nun Tanıtımı Ve Platformla İlişkilendirilmesi konusu, Tarsus Sarıulak Zeytini Coğrafi İşaret Denetim Komisyonunun 2019 Yılı Faaliyetine Destek Verilmesi ve Denetim Kurulunun çalışma esasları konusu, Tarsus Sarıulak Zeytinyağının Coğrafi İşaretinin Alınması İçin Eylem Planı Oluşturulması konusu,Zeytinyağı Duyusal Analiz Labaratuarı Ve Sürekli Eğitim Merkezi Oluşturulması konusu, ÇKS Kayıtlarında Ürün Cinsi Zeytin'in Tarsus Sarıulak Zeytini Olarak Değiştirilmesi İçin Bakanlık Nezrinde Girişim Başlatılması konusu,Çukurova Kalkınma Ajansına Yazılması Planlanan "Tadım Uzmanı Yetiştiriciliği " Teknik Destek ProjesiVe "Tarsus Sarıulak Zeytinyağına Coğrafi İşaret Neden Alınmalı ?" Fizibilite Destek Projesine Platform Üyelerinin Desteğinin İstenmesi konusu, Tarsus Sarıulak Zeytin Fidanı Üretimi Ve Mevcut Ağaçların Koruma Altına Alınmasıkonusu ile , Tarsus Ziraat Odasının platformun yürütme kurulunda aktif olarak görev alması konuları konuşularak karara alındı.
Toplantıda, Tarsus ’u en doğru şekilde yansıtacak, Tarsus'un üretim potansiyelini arttıracak, Tarsus'a enerji ve motivasyon kazandıracak daha dinamik bir Tarsus için el birliği ile çalışmalara devam edileceği mesajı verildi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi