Tarsus’ta 66 Genç Çiftçiye Sertifikaları Törenle Verildi

Tarsus Kaymakamlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında 66 genç çiftçiye sertifikaları verildi.

24 Kasım 2017 Cuma, 09:20
Tarsus’ta 66 Genç Çiftçiye Sertifikaları Törenle Verildi
-

Tarsus Kaymakamlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında 66 genç çiftçiye sertifikaları verildi.

Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Tarsus'un Türkiye’nin en önemli tarım havzalarından birine sahip olduğunu belirterek, tarımda günün koşullarına uygun olarak her türlü teknolojinin en iyi şekilde kullanılarak verimi ve kalitesi yüksek ürün yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Genç çiftçilerin girişimciliğinin teşvik edilmesi konusunda verilen eğitimin önemine değinen Kaymakam Yüksel Ünal, Üretici birliklerinin de güçlü olmasını istediklerini, Tarsus'ta kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerine ciddi anlamda genç girişimcinin katılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürü Hayri Erdoğan ise Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi projesinin genç çiftçiler için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.
Bu projenin tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin lira hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsadığını belirten Hayri Erdoğan, “5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkındaki 2016/16 Nolu Tebliğ gereği  çiftçilerimiz projelerini hazırlayarak Müdürlüğümüze müracaat etmişlerdir.  Projesi kabul olan 39 çiftçiden;  3 çiftçimiz ile  bağcılık  projesi, 3 çiftçimiz ile kapama meyve bahçesi projesi, 2 çiftçimiz ile  arıcılık projesi, 2 çiftçimiz ile  kanatlı projesi, 22 çiftçimiz ile  büyükbaş hayvan ve 7 çiftçimiz ile de küçükbaş hayvan projesi için hibe sözleşmesi imzalanmıştır. “dedi.
Müdür Erdoğan, “2017 Yılında toplam 39 çiftçiden projesini tamamlayan 8 çiftçiye 240 bin TL hibe ödemesi nakdi olarak, 1 çiftçiye ise 30 bin TL hibe ödemesi ayni olarak yapılmıştır. 30 çiftçimize ise toplam 900 bin TL hibe yardımı ayni olarak aralık ayı sonuna kadar yapılacaktır. 2017 Yılında ödenecek toplam hibe miktarı 1 milyon 170 bin TL ‘dir.” diye konuştu.
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 2016 ve 2017 yıllarında hibeden faydalanan genç çiftçilerden uyguladıkları proje konusu ile ilgili sertifikası olmayan 66 çiftçiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teknik elemanları tarafından  bitkisel üretim, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği yetiştiriciliği konularında 40 saat süreyle verilen eğitime katılan 66 genç çiftçiye sertifikaları verildi.
Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan genç çiftçilerimiz için bugün bu program düzenlenmiştir.
 
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti