Tarsus’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmalarına Yeniden Start Verildi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘’Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’’na yeniden başlandı. Antik kent Tarsus’un bilinmeyen yönlerini ortaya çıkartacak proje ile turizme katkı sunulması hedefleniyor.

10 Eylül 2019 Salı, 15:56
G: 10.09.2019 - 16:00
Tarsus’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmalarına Yeniden Start Verildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle yapılacak ‘’Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’’nın 2019 yılı çalışmalarına Eylül ayı itibariyle start verildi. Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın başkanlığında yürütülen çalışma ile Tarsus’un tarihini araştırmak ve bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak amaçlanıyor.
BİLİNMEYEN ZENGİNLİKLER
Çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kaplan, antik kent Tarsus’un şehir merkezindeki tarihi ve kültürel dokusunun dağlık coğrafyasında da olduğunu belirterek, ‘’ Tarsus’un dağlık arazisi, şimdiye kadar arkeolojik potansiyeli açısından ayrıntılı bir şekilde araştırılmamıştır. Bu zenginliği ortaya çıkarmak amacıyla başladığımız araştırmanın 2019 yılı çalışmalarına da başladık. ‘Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’ konu başlıklı projemiz ile antik Tarsus’un bilinmeyen yönlerini aydınlatmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış tarihi bulguların yer tespitinin yapılıp, ölçüm ve kayıt altına alınması planlanıyor. Bu çalışma, araştırma alanı içerisindeki taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının belirlenip tescillenerek koruma altına alınmasını sağlayacak.’’dedi.
YENİ KÜLTÜREL DEĞERLER
Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan, araştırma yapılan alanlarda belirlenen yeni kültürel değerlerle Tarsus turizmine katkı sağlanacağına dikkat çekerek, şöyle devam etti: ‘’Kentin bilinmeyen zenginliklerinin ortaya çıkacak olması yeni kültürel değerlerin kazandırılması anlamında çok önemli ve heyecan verici. Antik kent Tarsus’un dağlık coğrafyası da zengin. Aslında kentlerin zenginliği, hinterlandlarının yani egemenlik alanlarının barındırdıkları zenginlikler sayesinde oluşuyor. Araştırma alanının çağının uluslararası yol ağını bünyesinde barındırması ve bu sayede ulaşılan jeopolitik konumu, tarih öncesi çağlardan günümüze dek uzanan geniş bir yelpazede kültür basamaklarına sahip olmasını ve kültürlerarası etkileşimde birçok unsuru bünyesinde barındırmasını sağlıyor’’
Tarsus’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmalarına Yeniden Start

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”