Tarsus'ta Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? İçişleri Bakanlığının Yayınladığı Mersin'i de İlgilendiren Genelge

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 ilde hafta sonları sokağa çıkma yasakları devam edecek açıklamasının ardından, İçişleri Bakanlığı içinde Mersin'in de bulunduğu 7 ili kapsayan bir genelge duyrudu.

07 Mayıs 2020 Perşembe, 12:24
G: 07.05.2020 - 13:50
Tarsus'ta Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? İçişleri Bakanlığının Yayınladığı Mersin'i de İlgilendiren Genelge
-

İçişleri Bakanlığınca duyurulan genelgede, bu hafta sonu 24 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili 81 il valiliğine "Sokağa Çıkama Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.
9 Mayıs ile 10 Mayıs Anneler Günü'nde eve servis yapan çiçekçilerin açık olabileceği belirtildi. Öte yandan hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'e kadar açık olacak.
Büyükşehir statüsündeki Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.
Mersin genelinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmayacağından dolayı Tarsus İlçesinde de sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Tarsuslular hafta sonunu tedbir kurallarına uyarak, evlerinden çıkabilecek ve 2 günlük hafta sonunu yasaksız geçirecek.
İŞTE İÇİŞLERİNİN GENELGESİ
Genelgede 10 Mayıs Pazar gününe denk gelen "Anneler Günü" unutulmadı. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması öncesi 08 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'a kadar açık olacak.
Genelgede, Valiliklere gönderilen genelgede, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 08.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 10.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Antep, İstanbul, İzmir, Maraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Urfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 ilde yurttaşların sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti