Tarsus'ta 'İçme Suyu' Sevinci

Sorun teşkil ediyordu, MESKİ çalışmaları bitirdi...

19 Nisan 2018 Perşembe, 12:23
Tarsus'ta 'İçme Suyu' Sevinci
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi Günyurdu ve Özlüce Mahallelerinde içmesuyu sorunun çözümüne yönelik içmesuyu şebeke hattı döşeme çalışmalarını tamamladı.
Tarsus İlçesi Günyurdu ve Özlüce Mahallelerine Berdan İçmesuyunu götürmek için yürütülen çalışmalar kapsamında; Yenice Özlüce Mahalleleri arasında 2 bin 656 metre, Yenice- Günyurdu Mahalleleri  arasında 6 bin 444 metre olmak üzere toplam yaklaşık  10 bin 100 metre içmesuyu şebeke hattı döşemesi gerçekleştirildi. Ayrıca, çalışmalar kapsamında suyun düzenli dağılımını sağlayan Yenice içmesuyu deposunun, terfi istasyonlarının bakım ve onarımlarının yapımının yanı sıra mekanik ve elektrik aksamlarının yenilenme çalışmaları tamamlandı.  Mahalleler kesintisiz içme suyuna kavuştular.
“ İçmesu depomumuz tamamen yenilendi”
Yenice Mahalle Muhtarı Rüstem Koçak konu ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ içmesuyu depomuz tamamen yenilendi. Mekanik aksanları, pompalar değiştirildi. İçmesuyumuzdan memnunuz. Yenilen içmesuyu depomuz ve terfi hatlarımızla birçok mahalleye su veriliyor.  Yaklaşık onüç bin nüfusa ve beş abonemiz bulunmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve MESKİ tüm sorunlarımızla ilgileniyorlar. Alo 185 aradığımızda taleplerimizi iletebiliyoruz. MESKİ Yetkilileri ile bire bir görüşebiliyoruz. Mahallemize yapılan çalışmalardan dolayı  başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve tüm emeği geçen MESKİ Yetkililerine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum’’şeklinde konuştu.
Muhtar Mençekoğlu “ Hayal ettiğimiz Berdan Suyuna Kavuştuk”
Özlüce Mahalle muhtarı Hayati Mençekoğlu tamamlanan altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “ Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduktan sonra hayali kurduğumuz Berdan İçmesuyuna kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve MESKİ ‘nin hizmetlerinden mahalle sakinleri olarak memnunuz. Yapılanlar yapılacak olan hizmetlerin teminatıdır. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerimi iletiyor, MESKİ Genel Müdürümüze saygılar sunuyorum’’dedi.
“MESKİ’nin hizmetlerinden memnunuz”
İçme suyu şebeke hattı döşeme çalışmasından sonra daha kaliteli su içmeye başladıklarının belirten Günyurdu Mahalle  Muhtarı Seydi Kanar, “Mahallemizin içmesuyu sorunu giderildi. Berdan İçmesuyu mahallemize geldi. Adana sınırına yakın bir mahalleyiz. Mersin Büyükşehir Belediyemize ve MESKİ’ye telefonla istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Sorunlarımızı iletip çözümü konusunda yardımcı olunmaktadırlar. Berdan İçmesuyumuz mahallemize verildi. Mahallemiz adına emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ Yetkililerine teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin devamını diliyorum. “ diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti