Tarsus’ta Üç Mahallede Sorun Yaratan Yollar Asfaltlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in il genelinde başlattığı asfalt atağı devam ediyor.

31 Ekim 2020 Cumartesi, 08:32
Tarsus’ta Üç Mahallede Sorun Yaratan Yollar Asfaltlandı
-

Büyükşehir ekipleri, Tarsus’un ova bölgesinde bulunan Mantaş Mahallesi, kırsalda yer alan Çakırlı Mahallesi ve merkezde yer alan Fahrettinpaşa Mahallesi’nde sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, grup yolları başta olmak üzere 2020 yılı içinde bugüne kadar 70 kilometrenin üzerinde sathi asfalt kaplama çalışması yaparken, ekipler bu yıl için öngörülen 22 kilometre asfalt planının ise kat kat üstüne çıkmış oldu.


Mantaş yolunda asfaltlama

Tarsus’un güney bölgesinde ovaya uzanan ve Mantaş Mahallesi’nin ana arteri konumunda bulunan yolda Büyükşehir ekipleri, sathi kaplama çalışması uyguladı. Ovada bulunan diğer yerleşim yerinde yaşayan vatandaşların ve özellikle tarım sektöründe çalışan üreticilerin de sıklıkla kullandığı yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki yol, zemin düzenleme çalışmasının ardından kaplanarak güvenli geçiş yapılır duruma getirildi.


Çakırlı-Ulaş arasında 5 kilometrelik yola bakım

Büyükşehir ekipleri, kırsalda yer alan Çakırlı Mahallesi’nde de asfaltlama çalışması yürüttü. Ulaş Mahallesi ile Çakırlı Mahallesi arasında kalan ve zemini oldukça kötü olmasından dolayı bölgede yaşayan vatandaşların sorun yaşadıkları 5 kilometre uzunluğundaki yol, Büyükşehir ekipleri tarafından önce ıslah edildi. Ekipler, ardından iş makinaları ile söz konusu yolu sathi şekilde kaplayarak, vatandaşların yüzlerini güldürdü.

Çakırlı Mahalle Muhtarı Zekeriya Aksay, “Yollarımız oldukça kötü durumdaydı. Vatandaşlarımız alternatif yollar arıyordu gitmek için. Bu yolumuz Belen ve Karadiken mahallelerine de bağlanıyor. Bizim mahallemiz ortada kalıyor. Bu nedenle sıklıkla kullanılıyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer olmak üzere tüm belediye personellerine teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Çakırlı Mahalle sakinlerinden Hasan Demirci’de memnuniyetini dile getirerek, “Büyükşehir gerçekten yolun uzmanı. Uzun zamandır kötü durumda olan yolumuz Büyükşehir ekipleri tarafından yapıldı, teşekkürler” şeklinde konuştu.


Fahrettinpaşa’da da asfalt çalışması

Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Fahrettinpaşa Mahallesi ile Bolatlı Mahallesi’nin sınırını oluşturan DSİ’ye ait sulama kanalına paralel uzanan 2 kilometrelik yolda da Büyükşehir ekipleri tarafından zemin ıslah ve sathi kaplama çalışması yürütüldü. Hayvan besiciliğinin de yapıldığı ve tarla mahsullerinin de taşındığı yolun oldukça kötü olan durumu, Büyükşehir’in asfaltlama çalışması sonucunda iyileştirildi.

Mahalle Muhtarı Nevzat Sain, mahallelerine geçtiğimiz dönemlerde yeterli hizmet gelmediğini ifade ederek, “Burası 1467 sokak ve oldukça işlek bir yol. Hizmetleri mahallemize ulaştıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve koordinasyon sorumlularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


Çalışmaları yerinde inceledi

Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Ali Boltaç ise “Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü olarak 2020 yılında sorumluluk alanımızda 22 kilometre asfalt çalışması yapmayı planlıyorduk. Geldiğimiz nokta itibariyle şu an 70 kilometrenin üzerine çıkmış durumdayız. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in sunduğu imkanlarla gelecek yıl daha fazla noktaya ve daha geniş kesimlere asfalt hizmeti götürebilme adına şimdiden çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlardan toplanan vergileri, yine vatandaşlarımıza hizmet olarak ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor