Tarsus’taki Pis Kokunun Gerekçesi Açıklandı

Belediye'den açıklama yapıldı

11 Ekim 2017 Çarşamba, 18:10
Tarsus’taki Pis Kokunun Gerekçesi Açıklandı
-



Tarsus Sağlık İşleri Müdürü Ersin Eker, vatandaşları rahatsız eden şehrimizde faaliyette olan 730 tavuk kümesi gübrelerinden kaynaklandığını söyledi.
 
Tarsus Belediye Başkanı Başkanı Şevket Can’ın, basın mensupları ile yaptığı toplantı sırasında konuya ilişkin bilgi veren Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ersin Eker, Yasa gereği, ‘Tarımsal Amaçlı Kullanılan Hayvan Gübresi ile ilgili İş ve İşlemler Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği ve İnsan Tüketimi Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği’ Kapsamında şikayetlerin değerlendirilmesinin, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uhdesinde bulunduğunu hatırlattı.
 
Eker, “Tarsus, tavuk çiftliklerinin yoğun olduğu noktalardan biri olmakla birlikte; şehrimize yakın tarım arazilerinde denetimi yapılmadan yaş olarak gelişigüzel atılan tavuk gübresi sıkıntı yaratıyor” dedi.
 
Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ersin Eker, konu ile ilgili sıkça şikayetler aldıklarını ve tarımsal alanlardaki denetimlerinin devam ettiğini belirterek, “İlçemizde özellikle yaz aylarında daha sık oluşan ve vatandaşlarımızı rahatsız eden ‘Koku’ tarımsal alanlarda kullanılan kanatlı gübrelerinden kaynaklanmaktadır.
Bölgemiz ve Tarsus, tavuk çiftliklerinin yoğun olduğu noktalardan biri olmakla birlikte; şehrimize yakın tarım arazilerinde denetimi yapılmadan yaş olarak gelişigüzel atılan tavuk gübresi sıkıntı yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Konu ile ilgili tüm kurumlara bilgi verilmekle birlikte, sürekli şikayetler konusunda Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü denetim yapmaktadır.
Özellikle sahil kesiminde bulunan mahallelerden rüzgarın yönüne bağlı olarak (Adanalıoğlu, Bahşiş Kulak) konu ile ilgili olarak vatandaşlarımız 153 Alo Belediye Hattına yoğun bir şekilde şikayette bulunmaktadır.
Yasa gereği, ‘Tarımsal Amaçlı Kullanılan Hayvan Gübresi ile ilgili İş ve İşlemler Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği ve İnsan Tüketimi Amacıyla Kullanılmayan Hayvansal Yan Ürünler Yönetmeliği’ Kapsamında şikayetlerin değerlendirilmesi, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uhdesinde bulunmaktadır.
Söz konusu olan tarım arazilerinde gübre ile kullanımı ile ilgili şikayetler konusunda Belediyemiz Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere tüm resmi kurumlar ile sorunun çözümü için koordineli olarak bilgi paylaşımı içinde çalışma yapmaktadır” diye konuştu.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı