Tarsus’tan Anamur’a Büyükşehir’le 29 Ekim Coşkusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Tarsus’ta ve kent merkezindeki konserlere katılarak Mersinliler’in Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

31 Ekim 2020 Cumartesi, 04:30
Tarsus’tan Anamur’a Büyükşehir’le 29 Ekim Coşkusu
-

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümünde Tarsus’tan Anamur’a kadar kentin farklı noktalarında, salgına karşı gerekli tedbirlerin alındığı Cumhuriyet Konserleri gerçekleştirdi. Başkan Seçer, Tarsus’ta Onur Akın, kent merkezinde de İskender Paydaş, Suat Suna ve Fatma Turgut’u dinledi. İkinci yüzyılına girerken Cumhuriyeti; hak, hukuk, adalet ve demokrasiyle daha da zenginleştireceklerini vurgulayan Seçer, “Hep beraber daha güzel bir Türkiye’de yaşayacağız” dedi.
Konserlerde Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, meclis üyeleri, farklı siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, ilçe belediyelerinden ve kaymakamlıklardan temsilciler, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları yer aldı.

“Hiçbir ulus oturduğu yerde bağımsızlığını kazanmamış”
Cumhuriyet Bayramı Tarsus’ta Yazı Tura Band ve Onur Akın konserleriyle kutlandı. Özgün müziğin efsane isimlerinden Onur Akın, salgın nedeniyle 8 aydan sonra ilk defa konser verdiğini belirtti. Akın, “O kadar özledim. Göz göze, gönül gönüle, yürek yüreğe konser yapmayı ve bu konseri bizlere yaptıran, bu muhteşem organizasyonu yapan, bizleri sizlerle buluşturan sevgili Başkanımız aramızda. Vahap Seçer’e, benim sevgili ağabeyime büyük alkışlar olsun” diyerek Başkan Seçer’i sahneye davet etti.
Başkan Seçer, Onur Akın’ın iyi bir insan, sanatçı, yurtsever ve Atatürkçü olduğunu söyledi. 97 yıl önce 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyet’nin temellerinin atıldığını kaydeden Seçer, “Bunlar kolay olmuyor. Hele hele değerli, güzel şeyler elde etmek mücadele istiyor, çalışmak istiyor, alın teri istiyor, azim istiyor, sabır istiyor. Öyle hiçbir ulus oturduğu yerde bağımsızlığını kazanmamış. Demokrasi; dünyanın en değerli, saygın demokrasilerine bakın. Büyük acılar yaşamış, yüzyıllar, savaşlar, siyasi cinayetler, toplumsal olaylar. Hiçbir şey kolay olmamış. Cumhuriyet’i ilan etmek öyle kolay değildi. Ama bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa, Atatürk'ümüz başardı” dedi.

“Cumhuriyeti daha da tahkim edeceğiz, zenginleştireceğiz, onu taçlandıracağız”
Büyük mücadeleler sonucu kazanılan Cumhuriyet’in değerini bilmeyenlere seslenen Başkan Seçer, “Aşağı yukarı bir asır geçti. İkinci asra giriyoruz; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına. Cumhuriyeti daha da tahkim edeceğiz, zenginleştireceğiz, onu taçlandıracağız. Bu lafla olmaz, hukuk devleti ile olur. Hak, hukuk, adalet ile olur. Demokrasi ile olur. Biz laik cumhuriyetiz. Bu ayrımı da yapmak istiyorum. Ebediyete kadar yaşatacağız. Milletimize güveniyorum. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e bu kadim topraklarda büyük acılar yaşayarak bugünlere gelen 72 millete güveniyorum. Hiçbir ayrım yapmadan. Bizim kimliğimiz bir, bizim bayrağımız bir, bizim vatanımız, milletimiz bir, bizim Atatürk'ümüz bir” diye konuştu.

“Mersin; barış, huzur, kardeşlik, birlik, beraberlik kenti, Atatürk’ün kenti”
Başkan Seçer, Tarsus’un ardından Özgecan Aslan Barış Meydanı’na geçerek Haluk Şaş, İskender Paydaş, Fatma Turgut ve Suat Suna konserlerinde kent merkezindeki vatandaşların Cumhuriyet coşkusunu paylaştı. Sanatçı Suat Suna, Mersin’in çağdaş, modern ve aydınlık bir kent olduğunu ve Başkan Seçer’in kentte yarattığı etkiden de söz ederek, “Türkiye’nin böyle aydınlık başkanlara ihtiyacı var” dedi. Başkan Seçer de sanatçıların Mersin için söylediklerinin kendisini gururlandırdığını belirterek, “Suat Suna Mersin’le ilgili çok güzel değerlendirmeler yaptı. Burası çağdaş bir kent, modern bir kent, burası barış kenti, huzur kenti, kardeşlik kenti, birlik kenti, beraberlik kenti, Atatürk’ün kenti. Karşı taraflar Toros Dağları. Dünyanın en yakışıklı sıra dağları. Şurada Akdeniz. Dünyanın en güzel, cennet köşelerinden birinde yaşıyoruz. Bunun değerini biliyoruz” diye konuştu.

“Hep beraber daha güzel bir Türkiye’de yaşayacağız”
Başkan Seçer, kültür ve sanatın kendisine Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlattığını sözlerine ekleyerek, “Sizler bu özel günde; 29 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramı’nda, burada sanat icra ediyorsunuz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onun mücadele arkadaşlarını, bu ulusu kurtaran, laik Cumhuriyet’i kuran, kurumlarını kuran, bizleri birey yapan, vatandaş yapan, ümmet toplumundan çıkaran, tam bağımsız yapan, hepsini rahmetle, şükranla anıyoruz. Önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne mutlu onlara layık olabilirsek. Ülkemizi çok daha iyi yerlere getireceğiz. Çok daha güçlü bir kent yapacağız. Çok daha modern bir ülke haline getireceğiz. Hep beraber daha güzel bir Türkiye’de yaşayacağız. Tekrar Bayramınız kutlu olsun” dedi.
Sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Seçer, Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki konserde sahnedeki sanatçılar ve alandaki vatandaşlarla birlikte hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.

Konserler Tarsus’tan Anamur’a
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim’de gerçekleştirdiği Cumhuriyet Konserleri kapsamında Tarsus İlçesi’nde Yazı Tura Band ve Onur Akın, Mut İlçesi’nde Grup Duvar ve Ankaralı Turgut, Anamur İlçesi’nde Batuhan Şaraplı ve Oğuz Yılmaz, Erdemli İlçesi’nde Doğa Yavuz Uydacı ve Oğuzhan Koç, Toroslar İlçesi’nde Hasan Yeşilgöz ve Hüseyin Kağıt, Silifke İlçesi’nde Hasan Şahinsoy ve Murat Dalkılıç, Yenişehir İlçesi Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ise Haluk Şaş, İskender Paydaş, Suat Suna ve Fatma Turgut sahne aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti