Tarsus’un Geçmişine Işık Tutacak İki Konferans Daha Düzenlendi

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın önerisi ile oluşturulan komisyon tarafından planlanan “Tarsus Belediyesi’nin 151.Kuruluş Yılı” etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

27 Haziran 2019 Perşembe, 14:28
G: 27.06.2019 - 14:28
Tarsus’un Geçmişine Işık Tutacak İki Konferans Daha Düzenlendi
-

Tarsus Belediyesi 151. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında, Tarsus’un tarihinin Dünya’ya tanıtılması, tarihi eserlerin restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılması çalışmaları devam ederken, kentin tarihine ışık tutacak iki konferans daha Tarsus Belediye ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlendi. Programa Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları, Av. Ünzile Kuru, Av. Ali Dinsever ile Mutallip Bobuşoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın eşi Derya Özinç Bozdoğan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Tarsus’un tarihi geçmişi konusunda daha önce düzenlenen iki konferansın ardından, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Edebiyat Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın sunumuyla 'Tarihte bir başkent Tarsus' ile Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin de anlatımıyla 'Tarsus'ta Turizmin Yeri: Dün, Bugün, Yarın' konulu konferanslar gerçekleştirildi.
Konferansın ilk konuşmacısı MEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan sunumunda, Antik Tarsus’tan bahsederken, Tarsus’un konumu ve tarihçesi ile Tarsus’un hikâyeleri hakkında bilgiler aktardı. Günümüze ulaşmış anıtlar hakkında anlatımlarda bulunan Kaplan; Tarsus orjinli, Tarsus’a ait ve Tarsus’ta ortaya çıkartılmış tarihi eserlerin dünyanın farklı yerlerinde veya ülkemizin farklı müzelerinde sergilendiğini belirterek, 2017 yılında Keşbükü mevkiinde gerçekleştirilen keşif hakkında da anlatımlarda bulundu.
Arkeolog Hüseyin Adıbelli ise, Tarsus’un, başka bir kentin sahip olmadığı kadar tarihi, kültürel zenginliklere ve geçmişe sahip bir kent olduğunun altını çizerken, Tarsus’ta turizmin gelişmesi için önce yerel yönetimlerin tarih konusunda duyarlı bir şekilde hareket etmesi ve bu konuda çalışma başlatması gerektiğini söyledi.
Din ve kültür turizminin Tarsus’un geleceğine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Adıbelli, “Kitle turizminin yerini artık kültür turizmi almıştır. Tarsus tarihi eserler ve kültürel yapısı bakımından kültür turizmine hitap edecek potansiyele sahip bir kenttir.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi