Tarsus’un Köylerinde Çocuklar 3 Gün Bayram Coşkusu Yaşadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun öncülüğünde bayram şenliğini çocuklar için Tarsus’un kırsal mahallelerine taşıdı.

05 Mayıs 2022 Perşembe, 21:50
G: 05.05.2022 - 21:55
Tarsus’un Köylerinde Çocuklar 3 Gün Bayram Coşkusu Yaşadı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA), “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla Tarsus’un kırsal mahallelerinde şenlik havası estirdi. Ramazan Bayramı’na denk gelen etkinliklerde çocuklar bayram coşkusunu kendi mahallelerinde tattı.

Çocuklara su matarası, şeker, mamul, çikolata ve meyve suyu ikram edildi

Şenliklerde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi çocuklara çeşitli ikramlar sundu. Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Ramazan Bayramı’nda çocuklar için hazırladıkları 60 bin adet su matarası içerisine yerleştirilen bayram şekerlerinin bir kısmı üç mahallede düzenlenen etkinliklerde dağıtıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri çocuklara mamul ve meyve suyu ikram etti.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi de çocukları meyve suyu ve çikolata hediyesiyle sevindirdi. Büyükşehir’in ikramlarından faydalanan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Etkinlikler ilk gün Taşkuyu’da başladı

Etkinliklerin ilk durağı Taşkuyu Mahallesi oldu. Mahallede konserle başlayan etkinlikler; cere-çömlek atölyesi, yüz boyama, drama atölyesi ve karikatür-resim atölyesiyle devam etti. Çocuklar, etkinliklerin devamındaki halat çekme ve çuval oyunlarıyla yarışma heyecanı yaşadı. Gün sonunda ise Hacivat-Karagöz gölge oyununu seyreden çocuklar kahkahaya boğuldu. Aileleri de çocuklarının yaşadığı mutluluğu zaman zaman uzaktan seyrederken, bazen de çocuklarıyla birlikte aktivitelere katıldı.

Etkinlikler Yeşiltepe ve Sağlıklı’da devam etti

Etkinliklerin diğer durakları bayramın ikinci günü Yeşiltepe, üçüncü günü ise Sağlıklı Mahallesi oldu. Etkinlikler 7 Mayıs Cumartesi günü Çiçekli, 8 Mayıs Pazar günü de Hacıhamzalı Mahallesi’nde sürecek.

“Hiçbir bayram böyle olmamıştı”

Taşkuyu Mahallesi’ndeki çocuklardan Elif Nur Keser, “Suluk dağıtıyorlar, kurabiye dağıtıyorlar. Konser var. Hacivat’la Karagöz de var. Çok iyi bence, çocukları sevindiriyorlar” derken, Öykü Yalçın ise yaşadığı heyecanı “Burada resim yapıyoruz, bize şekerler dağıtıyorlar. Şarkılar var, yüzümüzü boyuyorlar. Çok eğlenceli. Bayram için yapıyorlar. Bana çok eğlenceli geliyor. Vahap Amca’ya çok teşekkür ediyoruz, çok güzel olmuş” ifadeleriyle anlattı.

Çocuklardan Raziye Akdağ da “Burası Taşkuyu. Konser, suluklar, her şey çok güzeldi. Bu sene daha güzel oldu, hiçbir bayram böyle olmamıştı” diye konuştu.

“Çok eğlenceli geçiyor”

Yeşiltepe Mahallesi’ndeki çocuklar, bayramın ikinci günü şenlik havasını mahallelerinde tattı. Çocuklardan Gökay Delerce, “Çok eğlenceli geçiyor. Oyun oynuyoruz. Kovalamaca oynuyoruz. Yüz boyuyoruz. Çamurdan heykel yapıyorlar” derken, Hira Nur Koçak da “Vahap Amcama teşekkür ediyorum. Etkinlikler çok güzel. Yüz boyama, şarkı, park çok güzel” ifadelerine yer verdi.

“Her yer böyle süslü, şenlik olsun istiyorum”

Sağlıklı Mahallesi’ndeki çocuklar ise bayramın üçüncü günü şenlik heyecanını yaşadı. Çocuklardan Hatice Nur Türkmen, “Yüzüme boya yapıldı bir de çömlek yapıldı. İyi hissediyorum. Arkadaşlarım var. Annem, babam, kuzenlerim, dayılarım geldi. Hep böyle kalsın istiyorum. Her yer böyle süslü, şenlik olsun istiyorum” derken, Fatma Alaca da “Şarkılar söyleniyor. Yüzümü boyadılar. Burada çok eğleniyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti