Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin Başkan Seçer’i Ziyaret Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tataristan Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

29 Ağustos 2020 Cumartesi, 22:25
Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin Başkan Seçer’i Ziyaret Etti
-

Mersin’in tarım, turizm, sanayi ve lojistik gibi birçok alanda istikbal vaat eden bir kent olduğunu belirten Başkan Seçer, “Mersin’in gelecekte umut vaat eden bir kent olarak dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyorum birçok alanda. Her alanda burada yatırım mümkün” dedi.

“Ekonomi etkileniyor, sportif faaliyetler etkileniyor”
Tataristan heyetinin ziyaretinde yetkili temsilci yardımcısı Albert Lalyshev, yetkili temsilci başdanışmanı Hakan Coşkun ve Kazan KMEZ Şirketi Dış Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayrat İsmagilovda yer aldı. Salgın sürecinin ülkeler arasındaki ekonomik, sportif ve kültürel faaliyetlere de etki ettiğini vurgulayan Başkan Seçer, “İnsanların bir araya geldiği bütün çalışmalar şu anda Covid’ten dolayı beklemede. Karşılıklı ziyaretler de bu sebeple şu anda yapılamıyor. Biz burada kültürel etkinlikler de yapamıyoruz. Tabi diğer ülkelerde, dünyanın diğer yerlerinde de durum aynı. Umut ediyorum kısa süre içerisinde normalleşiriz” dedi.

“On birimde alacağınız mesafeyi iyi ilişkiler içerisinde olursanız, üç birime düşürürsünüz”
Başkan Seçer, ülkeler ve belediyeler arasındaki işbirliğini önemsediklerini söyledi. Hayatın normalleşmesiyle kurulacak iyi ilişkiler sayesinde Mersin’e fayda sağlayacak çalışmaları hızlandıracaklarını belirten Başkan Seçer, “İnsanların diyalog kurması, toplumların diyalog kurması, birbirlerine yardımcı olması, birbirlerinin eksiğini tamamlaması geride olan toplumlar için önemlidir. On birimde alacağınız mesafeyi eğer iyi ilişkiler içerisinde olursanız, size yardımcı olanlar olursa bunu üç birime düşürürsünüz. Zamandan kazanırsınız. Bunun için hayatın normalleşmesinden sonra belediyemiz kentimizle ilgili fayda sağlayabileceğimiz her türlü çalışmaları yine hemen süratle başlatacağız” diye konuştu.

“Mersin umut vaat eden bir şehir”
Başkan Seçer, Tataristan’ın geniş tarım topraklarına sahip olduğunu, özellikle hububat ürünleri alanında Mersin’le karşılıklı alışverişin sağlanabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Turizm, tarım, sanayi, lojistik ki liman kenti Mersin. Birçok alanda bu kent istikbal vaat eden bir kent. Onun için her bölgeden her ülkeden iş insanlarının gelip burayı görmesini istiyorum. Mersin’in gelecekte umut vaat eden bir kent olarak dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyorum birçok alanda. Her alanda burada yatırım mümkün. Bizim burada belki sizin kadar geniş arazilerimiz yok ama çok daha verimli, daha katma değeri yüksek ürünler alabileceğiniz bir mikroklima iklimi var Mersin’in. Burada meyvecilik, daha çok sebzecilik işte örtü altı sera o bölgelerde pek tabi bunlar olmuyor. Daha çok tarla bitkileri dediğimiz yağlı tohumlar, hububat, bu tarzda ürünler yetişiyor. Burada o ürünler ekonomik olmaz. Çünkü bizim topraklar verimli, birim alanından çok daha yüksek alabiliyoruz burada. Ama işbirliği olmaz anlamına gelmez. Siz çok önemli yağlı tohumlar, hububat üreticisi bir ülkesiniz. Bizlerin de buna ihtiyacı var. Biz buğday üreten bir ülkeyiz ama bizim yine buğday açığımız olur. Neden? Kaliteli buğday sıkıntısı dönemsel olarak yaşanabiliyor.”
Katkı sunmaya hazırım”
Bu ürünlerin tonaj olarak yettiğini ancak yağlı tohumlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Seçer, “Yine yağlı tohumlar, bizim buranın ayçiçeği üretimi çekirdek olarak bizim ihtiyacımız olan yağı karşılamıyor. Mutlaka Türkiye’nin dışarıdan yağlı tohumlar ithal etmesi lazım. Başta ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola bunlar bizim için önemli ithalat kalemleri. Dolayısıyla işbirliğine açık bir ülke Türkiye ve bölge. Çok istikbal vaat eden bir bölge. Umut ediyorum bu çalışmalarınız, ziyaretleriniz faydalı olacak. Benim de sunacağım katkı varsa sunmaya hazırım” diye konuştu.

“Gerekli ilişkileri kurmaya her zaman açığız”
Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin ise Başkan Seçer’e Tataristan ve Türkiye arasında özellikle belediyeler arası ilişkiler ve destekleri için teşekkür etti. İlerleyen süreçte de işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Gataullin, “Hem kültürel etkinlikleri hem ekonomik ilişkileri her zaman daha da geliştirmeye hazırız ve çok isteriz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti